Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Hétfőn egyeztetnek a Sándor-palota nyitva tartásról

MTI
2002.06.07. 20:08
A budavári Sándor-palotát a kormány semmiképp sem akarja bezárni a nagyközönség előtt, a nyitva tartás finanszírozási lehetőségeiről hétfőn egyeztet a kulturális tárca vezetője és a Miniszterelnöki Hivatal illetékese - tájékoztatta Lugosi Viktória, a minisztérium kommunikációs igazgatója pénteken az MTI-t.

Közlése szerint a minisztérium által biztosított több milliós pénzügyi keret június 10-ig fedezi a nyitva tartás költségeit az üzemeltető, a Budai Várgondnokság Kht. számára. Lugosi Viktória azt valószínűsítette, hogy a hétfői megbeszélésen a felek mindenképpen megtalálják a módját, honnan teremtsék elő a pénzt az épület további folyamatos nyitva tartásához.

Az előző kabinet, az Orbán-kormány május 23-án, utolsó tanácskozásán határozott arról, hogy a felújított Sándor-palotát megnyitják a nagyközönség előtt. Borókai Gábor, az előző kormány szóvivője akkor úgy nyilatkozott: az épület mindaddig fogadja a látogatókat, amíg az új kabinet nem dönt a Sándor-palota rendeltetésszerű használatáról.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!