A Fidesz kéri a voksok újraszámlálását a háztól

Népszabadság
2002.06.18. 08:17
A Fidesz-frakció rendkívüli parlamenti ülésnap összehívását kezdeményezi, hogy a Ház megtárgyalja az országgyűlési választási szavazólapok megőrzéséről szóló indítványt, amelyet az MDF-fel közösen újra benyújtanak. A Fidesz álláspontja szerint a kormány költségvetési módosítás nem szentel kellő figyelmet a gazdaság igényeire.

Rogán Antal, a Fidesz-frakció hétfői budapesti tanácskozását követően bejelentette, hogy pártja kezdeményezi az országgyűlési választások szavazólapjainak megőrzését. A Fidesz képviselőcsoportjának helyettes vezetője szerint a „hatalmat birtokló pártok” nemcsak ellenérdekeltek a szavazatok újraszámlálásában, hanem minél hamarabb szeretnék megsemmisíteni. Mint mondta, a rendkívüli ülésnap az egyetlen módja, hogy a parlament érdemben megtárgyalja és döntsön a javaslatról. A képviselőcsoport határozott arról is, hogy a jövedéki törvény módosítását kezdeményezik a benzináremelés ügyében.

Pokorni Zoltán frakcióvezető elmondta, az MDF és a Fidesz közös javaslatcsomagot nyújt be a költségvetési törvény módosításához. Az egyik legnagyobb gondnak a költségvetési előterjesztést illetően azt nevezte, hogy a javaslat nem fordít kellő figyelmet a pénzosztás mellett a gazdaság támogatására. Módosító javaslatot terjesztenek elő a nyugdíj szabályozására vonatkozóan, hogy a kormány által biztosított 19 ezer forintos kiegészítés beépüljön a nyugdíjba. A rászorultak esetében a Fidesz jóval nagyobb arányú családipótlék-emelést tart szükségesnek