Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Egyeztetés az átvilágítási törvényről

MTI
2002.06.26. 06:30
A parlament elnökének kezdeményezésére szerdán egyeztető tárgyalásra kerül sor, amelynek az a célja, hogy közelítsék a közéleti szereplők életének feltárását szolgáló szocialista-szabad demokrata törvényjavaslat és a Fidesz által beadott javaslat koncepcióját. Lendvai Ildikó az MSZP frakcióvezetője kedden este az MTI-nek elmondta: szívesen egyeztetnek, és készek az értelmes megegyezésre abban, hogyan lehet a közéleti szereplők múltjának feltárását a kisemberek érzéseinek sérelme nélkül elvégezni.

- Ugyanakkor az MSZP nem partner abban, hogy a Fidesz-javaslat szellemének megfelelően olyan lex Medgyessy szülessen, amelynek célja nem a múlttal való szembenézés, hanem a Fidesz választási kudarcának felülbírálása, és Medgyessy Péter miniszterelnöki szerepének álszent jogi eszközökkel való megakadályozása - mondta Lendvai Ildikó. Az MSZP frakcióvezetője kitért arra, hogy az egyeztetésen azt is felvetik, lehetséges-e egyesíteni a két párhuzamosan kezdeményezett vizsgálóbizottság munkáját.

- Az MSZP továbbra is támogatja, hogy a jogszabályoknak megfelelő formában az ellenzék vizsgálóbizottságot állítson fel Medgyessy Péter múltjának vizsgálatára, de támogatja azt a kezdeményezést is, amely az 1990 óta kormányzati szerepet betöltött politikusok esetében hasonló vizsgálatot javasol - mondta Lendvai Ildikó.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!