Piroska
-12 °C
-2 °C

Roma tanácsot vezet Medgyessy

Népszabadság
2002.07.11. 08:29
Medgyessy Péter kormányfő lesz az elnöke a szeptember elején megalakuló roma koordinációs tanácsnak. Az erről szóló előterjesztés a tervek szerint ezen a héten a kormány elé kerül. Az előző kormány idején működő cigányügyi tárcaközi bizottság szerepét néhány hónapon belül a roma koordinációs tanács veszi át. Teleki László szocialista képviselő, a Miniszterelnöki Hivatal nemrégiben kinevezett cigányügyi államtitkára elmondta, hogy a testület létrehozásáról előreláthatóan a legközelebbi ülésén dönt a kormány.

A fideszes kabinet idején működő cigányügyi bizottság vezetője Dávid Ibolya igazságügy-miniszter volt, ám az MDF-es politikus évekig nem jelent meg a testület ülésein. A szeptember elején alakuló új koordinációs tanács elnöke Medgyessy Péter kormányfő, helyettese Teleki László lesz. A testületet legalább negyedévente összehívják majd, a miniszterelnök egy évben két alkalommal vesz részt a tanács munkájában.

A roma koordinációs tanács a kormányzat cigányügyi stratégiájának előkészítésében és végrehajtásában, a minisztériumok tevékenységének összehangolásában kap feladatot - mondta Teleki. A 21 fős testület összetételéről a kormány még nem határozott, de biztosra vehető, hogy a tanácsban nem cigány szakértők is helyet kapnak: az államtitkár számít például Csongor Annának, az Autonómia Alapítvány igazgatójának a közreműködésére. Az üléseken Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány vezetője, a kormányfő cigányügyi tanácsadója is részt vesz.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!