Judit
-2 °C
8 °C

A washingtoni Medgyessy-látogatás összefüggései

MTI
2002.08.03. 15:58
Soha, sehol nem merült fel, hogy Medgyessy Péter washingtoni meghívását a miniszterelnök titkosszolgálati múltját vizsgáló parlamenti bizottság munkájának eredményeitől tenné függővé az amerikai kormányzat - közölte a külügyi szóvivő az MTI-vel szombaton. Tóth Tamás mindezt arra reagálva közölte, hogy a Magyar Nemzet aznapi számában - amerikai diplomáciai forrásokra hivatkozva - azt írta: Kovács László külügyminiszter korábbi nyilatkozataival ellentétben a Medgyessy-bizottság munkájának eredményétől teszi függővé a washingtoni kormányzat, hogy mikor fogadják a magyar miniszterelnököt. A szóvivő elmondta: az amerikaiaknak nem volt pontos képük a két parlamenti vizsgálóbizottság tevékenységéről, tájékoztatást kértek és kaptak is; Kovács László washingtoni látogatásakor elmagyarázta, mivel foglalkoznak a testületek, és utána szóba került a miniszterelnök meghívása is.

Tóth Tamás emlékeztetett: Kovács László alig tíz napja járt Washingtonban, ahol valamennyi tárgyaláson egyértelműen pozitívan viszonyultak Medgyessy Péter meghívásához, amelyet még a választási győzelem estéjén adott át az amerikai nagykövet.

Az amerikai nagykövetség sajtóosztályán az Index kérdésére kifejtették: nem tartják megfelelő lépésnek, ha egy külföldi, amerikai diplomata véleményt mond egy folyamatban lévő belpolitikai ügyben.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!