Ambrus
-7 °C
3 °C

Hír Tv: csak lassan

2003.01.03. 14:33
A Hír Tv vezetőinek optimizmusa ellenére mégsem fogható január 2.-ától minden kábeltévés háztartásban az új csatorna. Jóllehet Borókai Gábor vezérigazgató december közepén azt jelentette be, hogy az év második napjától akár 1,8 millió lakásban lesz látható műsoruk, a kezdés itt-ott a kábelszolgáltatók átállási technikája miatt két hetet is csúszhat.
Az ígért időpontban az előfizetők még nem hangolhattak az új magyar CNN-re.

Nincs akadály

Borókai Gábor vezérigazgató, az Orbán-kabinet egykori kormányszóvivője december közepén tartott bemutatkozó sajtótájékoztatóján azt jelentette be, hogy hosszas tárgyalások után létrejött a megállapodás a két nagy magyarországi kábeles szolgáltató szövetséggel, így nincs akadálya annak, hogy január 2.-án már 1,8 millió lakásban nézhessék a Hír Tv-t. A volt kormányszóvivő azt is mondta, hogy a kísérleti adások után az új évben már 17 órás adással jelentkezik a csatorna.

A számlázás miatt

Az Index információ szerint azonban Borókai bejelentésével szemben a legtöbb kábeltévés háztartásban egyelőre nem hangolható be a Hír Tv. A kábeltelevíziós szolgáltatók ugyan megküldték a csatorna-kiosztásokat tartalmazó nyomtatványokat, ám a többnyire a "középkategóriás", azaz az alapcsomagba helyezett Hír Tv csak a számlázási időszakokhoz alkalmazkodva, folyamatosan kerül fel a csatornák közé. Úgy tudjuk, hogy emiatt néhol két hetet is csúszhat a magyar és kanadai vállalkozók által jegyzett televízió valódi indulása.

Megkeresésünkre a Hír Tv illetékesei nem kívántak nyilatkozni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.