Árpád
7 °C
21 °C

Mégis megvédjük a törököket?

2003.03.08. 20:27
Bár a honvédelmi tárca nem készült rá, hogy hadseregünk részt vesz Törökország védelmében, a kormány hétfőn ajánlatot vár a NATO-ország megerősítéséhez felajánlandó katonai eszközökről és felszerelésekről.
A Honvédelmi Minisztérium várhatóan hétfőn tájékoztatja a kormányt arról, hogy Magyarország fel tud-e ajánlani valamilyen katonai felszerelést vagy eszközt Törökország védelmének megerősítéséhez. Erről Kovács László külügyminiszter beszélt szombati, Szegeden. Kovács emlékeztetett arra, hogy a NATO március 3-án felajánlási konferenciát rendezett Belgiumban Törökország ügyében.

- Ezen már nem az átutazásokról, hanem eszközök felajánlásáról volt szó. A Honvédelmi Minisztérium vizsgálja annak lehetőségét, hogy Magyarország milyen katonai felszerelésekkel és eszközökkel tudja Törökország védelmének megerősítését szolgálni - közölte a külügyminiszter.

Nélkülözhető eszközök

Hozzátette: valószínűleg hétfőn kap tájékoztatást a kormány arról, hogy vannak-e olyan katonai eszközei Magyarországnak, amelyeket nélkülözni tud.

- Azt gondolom föl tudunk valamit ajánlani Törökország védelméhez - mondta Kovács László. Leszögezte: ez nem az Irak elleni esetleges katonai akcióban való részvétel lenne, hanem egy esetleges iraki támadás elhárítását szolgálná.

Mint ismert, Juhász Ferenc honvédelmi miniszter február 27-én úgy nyilatkozott: Magyarország nem készül arra, hogy Törökország katonai védelméhez erőket, eszközöket, képességeket ajánljon fel.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!