Szabina
4 °C
12 °C

Kövér: az ellenzék ne vegye el a társadalom életkedvét

2001.02.10. 14:11
Kövér László szerint a kormánynak sikerült megállítani a társadalom kettészakadásának folyamatát, és van esély arra, hogy egyre erősödő középosztállyal háromosztatú polgári társadalom jöjjön létre - jelentette ki a Fidesz elnöke, a párt országos választmányának ülése után. A legnagyobb kormánypárt első embere ismét élesen támadta az ellenzéket, mert az semmilyen segítséget nem adott a kormánynak. Élesen bírálta a millenniumi ünnepségek kapcsán az emlékező polgárok nevében az általa szellemi "homelesseknek" titulált ellenzéki értelmiségieket, akiktől kikérte, hogy gúny tárgyává tegyék az ezredéves évfordulót.
A jövő polgári Magyarországa nem lehet olyan végletesen kettészakadt, mint 1998-ban volt - mondta Kövér László, a Fidesz elnöke a párt országos választmányának ülése után. Szavai szerint a magyar társadalom állapotát tekintve fordulat értékű változások zajlanak, s ezek közül a legfontosabb az, ami a közhangulatban, a lelkekben, a gondolkodásban következik be. Kövér László kijelentette, a kormánynak sikerült megállítani a társadalom kettészakadásának folyamatát, és van esély arra, hogy egyre erősödő középosztállyal háromosztatú polgári társadalom jöjjön létre.

Szellemi ,,homelessek"

Kövér László

Kifogásolta, hogy az elmúlt két és fél évben a kormány az MSZP-SZDSZ meghatározta ellenzéktől semmilyen segítséget nem kapott. Kövér László arra kérte az ellenzéki pártokat, hogy ne vegyék el a magyar társadalom kibontakozó életkedvét, valamint hagyják abba az áskálódást külföldön a kormány ellen. A politikus azt tanácsolta az ellenzéknek, hogy ne igyekezzenek mindent lerombolni, inkább vegyék fel a párbeszéd fonalát. Nagy Sándornak és Kovács Lászlónak nem ártana, ha néha-néha kommunikálnának saját választóikkal - hangoztatta Kövér. A politikus szerint az MSZP és az SZDSZ 98-ban a választásokat unalomba fullasztotta, 2002-ben pedig az undorba akarja fullasztani.

Az előző és a mostani kormány közötti társadalomfilozófiai különbség azon is jól tetten érhető Kövér szerint, hogy miként ünnepelte az ország az 1996-os, a honfoglalásra emlékező és miként a 2000. millenniumi évet. Ennek kapcsán a millenniumra emlékező polgárok nevében az általa szellemi "homlesseknek" titulált ellenzéki értelmiségiektől kikérte, hogy gúny tárgyává tegyék az ünnepet. Ne irigykedjenek azokra, akiknek szellemi fedél van a fejük felett - szólított fel Kövér László.

"Akik még nem láttak romatelepet"

Segély helyett esélyt kell nyújtani - jegyezte meg a legnagyobb kormánypárt elnöke a munkanélküliség csökkentéséről. Szerinte belátható időn belül elérhető lesz a teljes foglalkoztatottság, bár mindig lesznek olyanok, akik nem akarnak majd dolgozni. A Fidesz elnöke azt üzente a jogvédő romavezetőknek, akik soha nem láttak közelről romatelepet, és akik a Rózsadombon, illetve a Gellért-hegyen laknak, hogy abba kellene hagyniuk az uszítást, és párbeszédre kellene törekedniük.

A pártelnök beszédét követően az országos választmány elfogadta a Fidesz idei költségvetését, és jóváhagyta a tavalyi büdzsé zárszámadását. A testület a Fidesz következő tisztújító kongresszusát május 5-ére, illetve 6-ára hívta össze.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!