Vilma
-7 °C
4 °C

A HÖOK tüntet, ha nem teljesítik követelésüket

2006.10.03. 20:20
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája október 19-én tüntet a fővárosban, ha az oktatási tárca nem törli el a tandíjat.

Október 19-én tartja a fővárosban a tandíj elleni tüntetését a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), ha az oktatási tárca nem tesz nyilvános ígéretet csütörtökig a tandíj felsőoktatási törvényből való törlésére - közölte Ekler Gergely elnök kedden a HÖOK választmányának döntését ismertetve az MTI-vel.

A HÖOK választmánya kedd ülésén arról döntött, hogy amennyiben az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) nem teljesíti követeléseinket - tehát október 5-ig nem kapunk nyilvános ígéretet a tandíj felsőoktatási törvényből való törlésére - október 19-én, Budapesten szervezzük meg elhalasztott országos hallgatói tüntetésünket a tandíj ellen, a valódi felsőoktatási reformokért - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A tüntetés pontos helyszínét, illetve a konkrét időpontot a későbbiekben határozzák meg. A HÖOK már szeptember végén közölte, hogy október 5-ig vár a tárca válaszára.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.