Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

Megint lesz jégpálya a Parlament előtt

2003.11.12. 08:28
A tavaszi szünet alatt ismét síkos lesz a Kossuth tér - értesült a Magyar Hírlap. A Miniszterelnöki Hivatal (MeH)közbeszerzési pályázatot írt ki a műjégpálya működtetésére, amelyre még péntekig lehet jelentkezni.
A MeH a tavalyi siker után úgy döntött, az idén is a korcsolyázóké lehet az Országház előtti parkoló. Az 1500 négyzetméteres jégfelület kialakítására és a kapcsolódó programok kialakítására október végén írtak ki pályázatot.

Kevesebbet szánnak rá

A Magyar Hírlap szerint a pályázati csomagot eddig csak három cég vitte el. A pályázat határideje november 14-e, tehát alig valószínű, hogy újabb cég kerülne a pályázók közé. Döntés december elejére várható.

A rendezvény megvalósítására szánt kormányzati keret mértékéről a MeH kommunikációs központjában nem nyilatkoztak a napilap kérdésére, mondván a nagyságrend ismeretében a pályázók nem törekednének olcsóbb ajánlatokra. Annyit azonban elárultak, hogy az esemény költségvetése kevesebb lesz, mint tavaly télen volt.

Az egyszerre háromszáz fő befogadására alkalmas arénát három nap alatt állítják fel, a megnyitó várhatóan december 19-én lesz.

Tavaly nem ment simán

A pálya felállítását és üzemeltetését tavaly 45 millió forintból oldotta meg a pályázaton nyertes Szín-lap Kft., a beruházás költségeit azonban a Szerencsejáték Rt. vállalta magára. A MeH e célra elkülönített összeget így karitatív célokra fordíthatta a kormány.

A közbeszerzési eljárás tisztaságát számos bírálat érte tavaly - emlékeztet a napilap -, a kivitelezés jogát elnyert cég ugyanis egy XVIII. kerületi szocialista önkormányzati képviselőhöz, illetve családjához volt köthető. Az ügyet Deutsch Tamás Keller László figyelmébe ajánlotta, azonban a közpénzügyi államtitkár szerint a MeH sajtófőosztálya teljes részletességgel nyilvánosságra hozta a jégpálya pályázatának történetét, ezért különösebb vizsgálatra nem volt szükség.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.