Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Hamarosan felbontják az Idea Lab szerződését

2003.06.24. 09:35
Az Idea Lab Kft. egyetlen pontját sem tartotta be a Nemzeti Szakképzési Intézettel (NSZI) kötött szerződésének. Nem készült időben el a szakképzési folyóirat, nem nyitotta meg kapuit az információs iroda és a szakképzési portál is a vállaltnál butítottabb tartalommal indult el. Márpedig a szerződés szerint, ha a cég kétszer öt napot késik, az NSZI jogkövetkezmények nélkül elállhat a megállapodástól. A szakképzési intézet megkezdte a szerződés felbontásának előkészítését.
Az oktatási tárca jogászai azt vizsgálják, hogyan lehet felbontani az Idea Lab és az oktatási tárca háttérintézménye, a Nemzeti Szakképzési Intézet szerződését, közölte hétfőn a parlamentben Magyar Bálint oktatási miniszter. Jakab János szakképzési helyettes államtitkár ezt azzal egészítette ki az Indexnek, hogy a szakképzési intézet megkezdte a tárgyalásokat a céggel a szerződés megszüntetéséről. A szerződés egyik pontja szerint ugyanis csak közös megegyezéssel bontható fel a megállapodás. Az Index viszont idézte az államtitkárnak a megállapodás azon passzusát, amely szerint nincs szükség közös megegyezésre. Jakab János jelezte, megvizsgáltatja a szerződésbontással kapcsolatos felvetéseinket.

Az Index birtokába jutott a két fél szerződése, amely megoldást nyújt az azonnali szerződésbontásra a hivatalos megrendelő NSZI-nek. Mint ismeretes e cég megbízása nyomán köszönt le posztjáról Sári Lajos korábbi szakképzési helyettes államtitkár, mivel a referenciákkal nem rendelkező cégről az Index megírta, hogy az több szálon kötődik Németh János üzletemberhez, akivel régi barátként együtt nézték a manchesteri BL-döntőt is.

Késve jelent meg az újság

Az Idea Lab, illetve az NSZI közötti megállapodás alapján a szerződéstől mindenféle következmény nélkül elállhat a megrendelő, ha a vállalkozás kétszer öt napot csúszik a megállapodásban rögzített határidőkkel. Márpedig az Idea Lab kétszer is késett a szerződésben foglaltak teljesítésével. A cég ugyanis május 5-én kötött megállapodást a szakképzési intézettel, ekkortól számított húsz napon belül kellett volna megjelennie a Szakmalap című magazinnak, amely viszont csak tizenegy nappal később, június 5-én került a szakképzési intézetekben.

Nem teljesítette vállalását az Idea Lab a szakképzési portál tekintetében sem: a cégnek június 5-éig 45 html oldallal kellett volna elindulnia, ehhez képest a honlapon most is csupán 25 oldal nyitható meg.

Nem nyílt meg időben az információs iroda

Ugyancsak adós a vállalkozás az információs iroda megnyitásával. Erre legkésőbb június 15-éig sort kellett volna a cégnek kerítenie, de az iroda még most sem működik. A szerződés felbontásával az oktatási tárca ráadásul mentesülhet az esetleges kötbértől is, hiszen ha a cég nem teljesített időben, következmények nélkül lehet elállni a megállapodásból, ami azt jelenti, hogy a Westenddel kötött bérleti szerződésért is az Idea Lab tartozik felelősséggel, nem pedig az oktatási tárca háttérintézménye.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.