Gyöngyi
2 °C
13 °C

Egyre több kocsija van az IM-nek

2003.02.12. 09:22
A kormányváltást követően 24-ről 33 darabra bővült az Igazságügyi Minisztérium autóparkja, a mobilelőfizetések 29, míg a felhasználási keret összege 43 százalékkal emelkedett az előző évihez képest - adta hírül a Magyar Nemzet.
A múlt évi kormányváltás óta több szolgálati autója van az igazságügyi tárcának, míg a Dávid Ibolya vezette adminisztráció 24 szolgálati kocsit használt, addig a Bárándy Péter irányítása alatt álló szervezet már 33 járművet használ - értesült a Magyar Nemezt. A napilap emlékezetet arra, hogy a kormánypártok a tavaly tavaszi választások kampányában takarékos, puritán államot ígért. A lap szerint alig használt autókat selejteztek le tavaly május óta.

A helyettes államtitkárok száma a korábbi háromról pedig ötre nőtt, noha a Magyar Nemzet szerint jelentősen nem nőttek a tárca feladatai. A helyettes államtitkári beosztású tisztviselők felső középkategoriájú VW Passat típusú járművekkel közlekednek. A lap úgy tudja, hogy az egyik helyettes államtitkárnak nincs jogosítványa, így az ő kocsiját a családtagjai vezetik. Barta Ágnes sajtófőnöknek viszont nincsen tudomása arról, hogy családtagok vezetnének hivatali autókat. Bárándy Péter két miniszteri autó is használ: egy Saab-ot, illetve egy VW Passatot.

Az igazságügyi tárcánál a hivatali mobiltelefonelőfizetések száma 29, a felhasználási keret pedig 43 százalékkal emelkedett az előző évihez képest, ami a lap szerint annak figyelembevételével is sok, hogy az IM apparátusa aránytalanul nagylétszámú. A Magyar Nemzet összehasonlításképp közli, hogy az USA-ban 250-en, míg a jóval kisebb Magyarországon több mint háromszázan dolgoznak az igazságügyi tárcánál.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.