Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

Nem igaz, hogy boldogtalanok vagyunk

2002.03.21. 21:25
Az ORTT panaszbizottságához fordul az Országimázsközpont ha nem hangzik el a következő, 18.30-as Tények-ben, hogy sajnálják, hogy a TV2 elvitatja a magyar polgárok azon jogát, hogy boldognak mondhassák magukat.
Panaszt nyújt be az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Panaszbizottságához az Országimázs Központ (OK) a tv2 Tények című hírműsorának szerdai adásában elhangzott egyik híre miatt - tájékoztatta az MTI-t az OK közleményben csütörtökön.

Az Országimázs Központ álláspontja szerint szerdán a "Tények" és a "Jó estét, Magyarország!" című műsorban az OK "Hogy vagyunk" című tájékoztató anyagával kapcsolatos híradás súlyosan megsértette a tényszerű és tárgyilagos tájékoztatás törvényi kötelezettségét.

A többség leginkább, de legalább közepesen boldog

Az OK arra kéri a panaszbizottságot, hogy állapítsa meg a rádiózásról és a televíziózásról szóló törvény megsértését, kötelezze a műsorszolgáltatót az Országimázs Központ álláspontjának ismertetésére, illetve kezdeményezze az ORTT-nél a jogsértés súlyához igazodó bírság kiszabását.

Tóth István Zoltán, az Országimász Központ vezetője a TV2-nek írt levelében azt kéri közzétenni, hogy az Országimázs Központ sajnálattal állapítja meg, hogy a TV2 elvitatja a magyar polgárok azon jogát, hogy boldognak mondhassák magukat. "A TV2 állításaival ellentétben, a Magyar Gallup Intézet adatai szerint hazánk polgárainak 85 százaléka a leginkább, vagy közepesen boldog emberek közé sorolja magát. Korábbi borúlátásunkkal ellentétben, 2002-ben fordult elő először, hogy a magyarok több mint fele visszautasítja azt az állítást, miszerint hazánk pesszimista ország lenne".

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.