Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Feljelentést fontolgat Keller az imázsközpont ellen

2001.08.06. 18:49
A Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központja kizárólag a Happy End Kft.-vel szerződött az állami ünnepek megszervezésére - válaszolta Keller László és Veres János szocialista képviselőknek Stumpf István kancelláriaminiszter egy kérdésük kapcsán. Stumpf szerint 1999-ben nyert közbeszerzési pályázatot a Happy End, ennek alapján jár el fővállalkozóként. Keller szerint azonban fővállalkozói pályázatot a Happy End nem nyert, ezért büntetőfeljelentést fontolgat. A Happy End az augusztus 20-i 686 milliós költségvetés egészével rendelkezik, mint fővállalkozó.
Keller László
Stumpf István kancelláriaminiszter, megköszönte Keller Lászlónak és Veres Jánosnak, hogy a millenniumi ünnepséggel kapcsolatos kérdéseikkel is elősegítik a rendezvény sikerét, hozzásegítik a szervezőket, hogy még többen ismerhessék meg a programokat. Stumpf részletesen közölte a programokat, és meghívta a képviselőket az ünnepi eseményekre.

A miniszter annak kapcsán hívta meg a honatyákat a rendezvényekre, hogy Kellerék arról érdeklődtek, kik és milyen szerződés alapján készítik elő a programokat, mely cégek a közreműködők, milyen szerződés alapján dolgoznak, és mennyibe kerül majd a tűzijáték. Stump jelezte, egy 1999-es közbeszerzési pályázat eredményeképpen a Happy End Kft. készíti elő az eseményeket, mint fővállalkozó, így az alvállalkozókkal nem közvetlenül a Miniszterelnöki Hivatal, hanem a Fidesz választási kampányában is közreműködő cég szerződik.

Stumpf tájékoztatójából az derül ki, hogy Budapesten és három vidéki nagyvárosban a millenniumi programokra 686 millió 845 ezer forintot fordítanak. Bár az egész összeggel a Hapy End rendelkezik, mint fővállalkozó a szervezésre, a tervezésre, az előkészítésre és a lebonyolításra 109 974 253 forintot kap a Happy End Kft.

Keller László, az MSZP helyettes frakcióvezetője az Indexnek úgy nyilatkozott: a hivatkozott közbeszerzési pályázat alapján a Happy End hárommilliós havi fix összegre szerződött a kancelláriával, ennek alapján pedig nem fizethető ki ennél nagyobb összeg. Keller szerint bebizonyosodott, hogy a közbeszerzési törvény kijátszása történik, ráadásul a közpénz útja követhetetlenné válik attól a pillanattól kezdve, hogy az megjelent a Happy End bankszámláján. Keller László szakértőivel azt fontolgatja, hogy büntetőfeljelentést tesz a szerinte nyilvánvaló törvénysértések miatt Tóth István Zoltán, az imázsközpont vezetője ellen.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.