Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Szocialista fegyelmi egy SZDSZ-MSZP megállapodásért

2002.11.19. 17:04
Az új jászberényi szocialista alpolgármester ellen pártfegyelmit indított az MSZP helyi szervezete. A városi elnök szerint pátja mást javasolt a posztra, ám Vass Imre a város SZDSZ-es polgármesterével kötött külön megállapodás után elfogadta a megbízást. Az MSZP szerint a polgármester a kinevezéssel felrúgta a két párt korábbi megállapodását.
Pártfegyelmit indított Vass Imre Jászberény szocialista alpolgármestere ellen pártja városi szervezete, mert a képviselő az MSZP érdekeit figyelmen kívül hagyva elfogadta Magyar Levente polgármester felkérését a városvezetőt helyettesítő posztra.

Egy írásbeli megállapodás-tervezet

Az előzményekről Balogh Béla az MSZP jászberényi városi elnöke kedden az MTI érdeklődésére elmondta: a 25 tagú képviselő-testület 7 fős szocialista párti frakciója előzetes egyeztetés után még az alakuló ülés előtt a polgármesterhez eljuttatott egy írásbeli megállapodás-tervezetet, amelyben az szerepelt, hogy az alpolgármestert, valamint két frekventált bizottság elnökét az MSZP jelöli ki. A városi pártelnök hozzátette: korábban e posztokat betöltő személyekről is döntöttek, és az alpolgármesteri tisztségre nem Vass Imrét szánták.

Háttér-paktum

Balogh Béla szerint azonban az alakuló ülésen Magyar Levente szabad demokrata polgármester az alpolgármester jelölésekor, illetve a bizottsági helyek elosztásakor figyelmen kívül hagyta az velük történt előzetes egyeztetéseket. A szocialista párt jászberényi elnöke állítása szerint a Fidesz-MDF képviselőcsoportjával egy háttérben megkötött paktum alapján határozták meg az önkormányzat bizottságainak összetételét. Hozzátette: ezt érzékelve tartózkodtak a szavazástól, mivel nem kívántak részt venni a személyi függőséget alapul vevő helykiosztásban. Balogh Béla aláhúzta, Vass Imre ellen annak apropóján folytatják le a fegyelmi vizsgálatot, hogy az érintett és az MSZP között még a választások előtt született egy, mindkét fél a jogait és kötelességeit rögzítő megállapodás, amit az újonnan megválasztott alpolgármester nem tartott be. Az MSZP városi elnöke végül közölte: a szocialista képviselők annak ellenére, hogy nem kaptak helyet a különböző bizottságokban, aktívan részt vesznek majd e testületek és természetesen az önkormányzat munkájában is.

Kisvárosban nincs pártpolitika

Magyar Levente az MSZP-SZDSZ ellentét kipattanásakor november elején kijelentette: "annak ellenére, hogy írásbeli megállapodás nem született, mégis MSZP-és képviselőt javasoltam alpolgármesternek, azt a személyt, akivel konstruktívan együtt tudok működni". A polgármester akkor úgy vélekedett, hogy Jászberény kisváros, ahol nincs létjogosultsága az önkormányzaton belül pártpolitikai szempontok érvényesítésének.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!