Natália
-3 °C
7 °C

Juharos türelmetlenségében feloszlatná a Fővárosi Közgyűlést

Juharos Róbert, a Fidesz parlamenti és fővárosi képviselője az Indexnek megerősítette korábbi nyilatkozatát, amelyben azt állította, folyamatos törvénysértések esetén nem zárja ki a fővárosi közgyűlés esetleges feloszlatásának kezdeményezését sem. A képviselő arra reagálta ezt, hogy a városvezetés nem kíván türelmi zónát kijelölni Budapest területén. A Fidesz vezetőitől nem sikerült megtudni, ez a párt hivatalos álláspontjának tekinthető-e. Lamperth Mónika, szocialista frakcióvezető-helyettes számára ebből a nyilatkozatból is úgy tűnik, a Fidesznek nincsen türelme a demokráciához.
Juharos Róbert habozás nélkül feloszlatná a közgyűlést
Juharos Róbert, Fideszes országgyűlési és fővárosi képviselő az Indexnek megerősítette azt a korábbi nyilatkozatát, hogy amennyiben a főváros folyamatos törvénysértést elkövetve nem jelöli ki a türelmi zónákat, akár a fővárosi önkormányzat feloszlatása is kezdeményezhető - erről az Országgyűlés dönt. Juharos elmondta azt is, hogy egyelőre nem kezdeményezi a fővárosi önkormányzat feloszlatását, de szeretné, ha a városvezetés nem adna erre okot a jövőben, és nem követne el törvénysértést.

Demszky Gábor főpolgármester az Indexnek leszögezte: a főváros nem alakít ki türelmi zónát a jelenlegi törvényi feltételek között. Amíg az országban nem teremthetők a New York-i Egyezménnyel összhangban lévő körülmények, vagy Magyarország nem mondja fel a prostitúció szabályozásáról szóló egyezményt, a főváros nem lép. A főpolgármester egyébként több helyen azt nyilatkozta: álláspontja szerint a jelenlegi elképzelésekkel szemben, bordélyházak falai közé kellene szorítani ezt a tevékenységet.

Megpróbáltuk kideríteni, Juharos nyilatkozata a Fidesz hivatalos álláspontjának tekinthető-e. Az Országgyűlés Fidesz-frakciójának sajtótitkársága azonban többszöri megkeresés után kiderítette: ez pártügy, nem pedig frakció-ügy, így a párt sajtóosztályához kell fordulni. A Fidesz sajtóosztályán először a frakciós sajtósokhoz irányították az Indexet, majd miután kiderült, hogy ott épp a pártsajtót ajánlották - visszahívást ígértek.

Lamperth Mónika, az MSZP parlamenti frakciójának helyettes vezetője az Indexnek nyilatkozva elmondta: úgy tűnik számára, hogy a Fidesz a Rapcsák-ügy sikerén felbuzdulva kedvet kaphatott az önkormányzatok feloszlatásához. Lamperth szerint nem ez a megoldás, hanem az, ha olyan törvényeket hoznak, amelyeket az önkormányzatok be tudnak tartani. Lamperth Mónika számára ebből a nyilatkozatból is úgy tűnik, a Fidesznek nincsen türelme a demokráciához, mindent erőből, erőszakkal próbál megoldani.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.