Amália
12 °C
19 °C

Családias kormányülés lesz Kálócfán

2001.07.16. 16:47
Kapcsolódó cikkek (1)
Laki József polgármester saját körtepálinkájával, az önkormányzat egy helyi sertéstenyésztő felajánlása révén bográcspörkölttel, több család a maga sütötte tejfölös péklángossal és pogácsával fogadja az ülés befejeztével a kormány tagjait és az egész falu népét.
A nyugat-zalai kisközségben, Kálócfán tartja kedden, délelőtt 10 órától nyári második kihelyezett ülését a kormány. Laki József polgármester hétfőn úgy nyilatkozta, hogy a település felkészült a miniszterelnök és a kormánytagok fogadására.

Orbán Viktor csütörtökön jelentette be, hogy a kormány a keddi ülésen agrárkérdésekkel fog foglalkozni. A miniszterelnök jelezte, hogy a Zala megyei faluban a helyszínen kívánnak tájékozódni a zsebszerződésekről, mert állítólag a környéken gyakori a külföldiek spekulációs földvásárlása. A kormányülésen szóba kerül a birtokrendezés kérdése, a Nemzeti Földalap felállítása, a családi gazdaságok támogatása és a mezőgazdasági külső üzletrészek ügye is.

Kálócfa egy Zalalövő és Pórszombat között fekvő, mindössze 206 lakosú göcseji kistelepülés. Laki József polgármester elmondta: rendbe hozták a közterületeket, kivirágosították a kis kultúrház környékét. A jó idő esetén a kormányülés helyszínéül szolgáló saját gépszínjét is berendezte már ifjú Szabó József agrár-magánvállalkozó. Rossz idő esetén a kultúrházban tanácskozik a kormány.

A polgármester elmondta: reméli, hogy a hozzájuk hasonló apró, hátrányos helyzetű falvak kisgazdaságainak felzárkózását, s a fiatal gazdálkodók letelepedését ösztönző intézkedésekről is szó lesz.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!