Kampányt zártak a pártok

2006.04.20. 18:43

Megtartották a kormánypártok és a Fidesz is a választási kampány utolsó nagygyűlését. Az MSZP és az SZDSZ szimpatizánsai a Városligetben gyűltek össze. Demszky Gábor, Molnár Gyula és Kóka János Orbántól próbálta óvni a fővárost. Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy szerinte győzni fognak 23-án, ha az emberek a remény koalíciójára szavaznak, de ettől 24-én még nem lesz kettő nap. Kuncze Gábor szerint az SZDSZ megerősödve jött ki a választásból, feltették a pontot, vasárnap a választópolgárok alátolhatják az i-t.

A Műegyetem előtti Fidesz-gyűlésen Szabad György csalást kiáltott, Philip ötvenezer embert számolt össze, Bod Péter Ákos meglepődött. Orbán azt hangsúlyozta, hogy a győzelemhez száztíz mandátumból hetvenet kell megszerezniük. "Ne kerteljünk, ez hatalmas munka. Nem lesz könnyű győzni, de sikerülhet. Az elöttünk álló hegy magas, de nem lehetetlen megmászni" - mondta.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!

  • Fotók: Nagy Attila

    Orbán személyes ambícióin nem múlhat, hogy milyen kormány alakul Magyarországon. A Fidesz kampányát, a Fideszt, az országépítők szövetségét ő vezeti, és még évekig ő is fogja.

    A Fidesz egy latin szó, azt jelenti, hogy hit, hűség bizalom. Mindig támogatni fogja a keresztény-konzervatív érzelmű embereket, rá mindig számíthatnak.

    Sokaknak útjában vannak, mert az elmúlt 10 évben nem pártot építettek, hanem egy igazi emberi közösséget, egy 2 milliós tagságú szövetséget, világos, közös értékekkel. Ez a közösség soha nem engedi meg, hogy bármely külföldi csoport rákényszerítse akaratát az országra. A nemzetnek szüksége van egy ilyen független és elkötelezett erőre.

  • "Útjában vagyunk a Szabad Demokraták Szövetségének, de nagyon. Útjában vagyunk az MDF budapesti vezetésének. Útjában vagyunk azoknak, akik el akarják adni a magyar termőföldet, azoknak, akik az indokoltnál nagyobb gáz- és villanyárból akarnak luxusprofitot szedni és azoknak, akiknek nem számít, mi lesz a határon túli magyarokkal" - szavalta Orbán. "Az, hogy az útjukban állunk, nem ok arra, hogy félre álljunk. Az első lépés, hogy április 23-án elmenjünk szavazni és megmutassuk, hogy a nemzeti oldalt nem lehet félreállítani"

    Lehullott a demokratikus álarc a Magyar Szocialista Pártról, mondta, majd Veres-terrort emlegetett. "Az SZDSZ-ről is lehullott az álarc, kiderült, hogy a szocialisták vitték be őket a parlamentbe, és hat százalékkal máris elő akarják írni nekünk, hogy ki legyen a vezetőnk. Lehet, hogy a szocialisták úgy táncolnak, ahogy ők fütyülnek, de ezt a mi közösségeinkkel nem lehet megtenni".

    Orbán neheztelt, amiért a szocialista párt ismert vezetői és az MDF budapesti vezetői együtt okítják ki arról, hogy milyen egy konzervatív párt. "Nagyon halkan megkérdezném, hogy nem én vagyok az Európai Néppárt egyik alelnöke?"

    A riválisok után Orbán a gazdaság helyzetével foglalkozott. Mint mondta, ők 1998-ban már bebizonyították, hogy megszorítások nélkül is rendbe tudják tenni a gazdaságot. Szerinte erre most is képesek, ha megkapják a választók felhatalmazását. Ezután tételesen felszólította azokat a rétegeket, akiken a Fidesz elbukta az első fordulót. Előbb a nyugdíjasoknak ígérte meg, hogy megvédi őket "a költségekkel szemben", majd az első szavazókat, illetve az első szavazók szüleit szólította arra, hogy mindenképpen szavazzanak a Fideszre, ha nem akarják boldogulásukat Gyurcsány Ferenc javaslata alapján külföldön keresni.

    Orbán továbbra is nyerhetőnek tartja a választást. "Ne kerteljünk, ez hatalmas munka. Nem lesz könnyű győzni, de sikerülhet. Az elöttünk álló hegy magas, de nem lehetetlen megmászni" - mondta.

    Orbán beszéde után befejeződött a Fidesz nagygyűlése.