Judit
3 °C
6 °C

Kampánycsendsértés az M1-en

2002.04.21. 18:21
Kampánycsendet sértett a közszolgálati televízió m1-es csatornájának vasárnap déli híradója állapította meg az Országos Választási Bizottság (OVB) határozata. A műsorban a pártelnökök szavazásáról mutattak be képsorokat.
A Magyar Televízió m1-csatornája azzal sértette meg a kampánycsendet, hogy híradójában választással összefüggésbe hozható személyeket, jelen esetben pártelnököket mutatott be szavazás közben - állapította meg az OVB. A bizottság úgy foglalt állást, hogy amennyiben hasonló beadvány érkezik más televíziós híradókkal kapcsolatban, amelyek pártelnököket mutattak szavazás közben, szintén megállapítható a kampánycsendsértés.

A testület elnöke különvéleményt fogalmazott meg az üggyel kapcsolatban. Úgy véli: a televíziós csatornákon a pártelnökök választói jogának gyakorlása, vagyis szavazásának képi megjelenítése önmagában nem alkalmas a választópolgárok választói akaratának befolyásolására. Ezért szerinte ez nem minősül kampánycsendsértésnek.

A bizottsághoz érkezett egy indítvány is, miszerint az érvénytelen szavazatok számát tegyék közzé az érvénytelenség oka - azaz a bélyegzés hiánya, többszörös szavazás, és egyéb, a választópolgár rovására írható hibák - szerint csoportosítva. Az OVB levélben válaszol az indítványozónak, miszerint az igaz, hogy az érvénytelenség okát ráírják a szavazólap hátuljára, azonban nem lehet típuscsoportonkénti statisztikát készíteni.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!