Árpád
-1 °C
9 °C

Szijjártó: Nem váltott ki megütközést a Hitler-idézet

2006.05.22. 08:37
Kapcsolódó cikkek (1)
Orbán Viktor a Mein Kampfból idézett, de csak azért, hogy megvilágítsa a "baloldal gyűlöletkeltő politikáját" - állítja Szijjártó Péter. A Fidesz szóvivője szerint a távolmaradt küldöttek nem a lábukkal szavaztak.

Szijjártó Péter hétfőn a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában megerősítette azt a lapértesülést, mely szerint Orbán Viktor a Mein Kampfból idézett a párt hétvégi kongresszusán, azonban azt cáfolta, hogy az idézet komoly megütközést váltott volna ki a hallgatóság soraiban.

Először a Hírszerző írta meg, hogy a Fidesz elnöke a Mein Kampfból idézett a párt hétvégi kongresszusán, hogy párhuzamot vonjon a nemzeti szocializmus és a nemzetközi szocializmus között.

A lap tudósítása szerint a Fidesz első embere azért nyúlt Adolf Hitler művéhez, hogy szemléltesse az MSZP gondolkodásmódját. A politikus szerint ugyanis párhuzam vonható a nemzeti szocializmus és a nemzetközi szocializmus között: míg az előbbi faj-, utóbbi osztályalapon gyűlöl.

"Kedves barátaim, hogy megvilágítsam nektek az MSZP politikáját, a legjobb, ha a következő idézetet hozom elő a Mein Kampfból: 'a gyűlölet a legalapvetőbb emberi érzés, a gyűlöletre kell alapozni a politikát, és a gyűlölettel kell megsemmisíteni az ellenséget'. Az MSZP politikája erre alapul, így akarja megsemmisíteni a Fideszt" - idézi a Hírszerző az elnököt. A cikk szerzője hozzáteszi, hogy Orbán valószínűleg egy apokrif Mein Kampf-fordításból dolgozhatott, mivel a Hírszerző által fellelt magyar és német nyelvű változatokban nem találták meg az idézett mondatot.

Nem a lábukkal szavaztak

Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő a tévéműsorban arról is beszélt, hogy szerinte a kongresszusról távol maradók nem a lábukkal szavaztak, csak máshol, a vidéki értekezleteken már elmondták véleményüket. "Valószínűleg úgy gondolták, a véleményüket elég ezeken az értekezleteken elmondani, nincs szükség arra, hogy a fővárosba utazzanak" - fogalmazott.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!