Árpád
-1 °C
9 °C

Amnesztiát adnának a kecskeméti polgári körök a hídfoglalóknak

2002.07.19. 22:25
Göncz Árpád egykori államfő átvilágítását, illetve a kormányfő és az országos rendőrfőkapitány távozását sürgették a Kecskeméti Polgári Körök a városban tartott demonstrációjukon.
Magyarországon csendes szabadságharc folyik, a mindig idegen érdekeket kiszolgáló nomenklatúra visszatérése ellen - jelentette ki Kerényi Imre, a Madách Színház igazgató-főrendezője pénteken este Kecskeméten, a Végh Mihály Polgári Kör által rendezett demonstráció vezérszónokaként.

Kerényi óva intett a törvénytelenségtől

Kerényi Imre óva intve a polgári köröket a törvénytelenségtől, hangsúlyozta: "ez a csodálatos polgári körök mozgalom azért van", hogy tiltakozzon a mindig idegen segítséggel, ez esetben a világtőke segítségével hatalomra jutott csoportosulás ellen.

Leszögezte: a polgári köröknek nem az MSZP-SZDSZ szavazótáborával van bajuk, hanem azzal az öt-tízezer emberre tehető nomenklatúrával, amely a nemzeti értékeket, nemzeti érzelmeket semmibe veszi, mindig az idegen érdekeket szolgálja.

Feddhetetlen kormányfőt és országos főkapitányt

Kerényi Imre beszéde végén felolvasta a kecskeméti polgári kör nevében általa megfogalmazott 10 pontos követelést. Ezek sorában az első, hogy a kormányzó koalíció a miniszterelnöki és országos főkapitányi posztra feddhetetlen előéletű személyeket állítson.

Göncz átvilágítását szorgalmazzák

Követelik továbbá például azt is, hogy Göncz Árpád volt köztársasági elnök mielőbbi teljes átvilágítása megtörténjen. A követelések egyik sarkalatos pontja, hogy a parlamenti választások első fordulójában feltűnően nagy számú érvénytelen voksokat vizsgálják felül, darabról darabra értékelve azokat, számolják újra a szavazatokat.

Végezetül követelik, hogy Budaházy Györgyöt és társait - az Erzsébet híd elfoglalóit - a taxisblokád precedensére hivatkozva, Mádl Ferenc köztársasági elnök részesítse amnesztiában. A demonstrálók a korábban kiosztott "Stop D-209!" feliratú piros lap felmutatásával megszavazták a Kerényi Imre által összeállított 10 pontos követelést.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.