Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Valaki tovább ül a Kehi-jelentésen

2006.03.02. 12:33
Bár erre a hétre ígérték a Postabank konszolidációjával kapcsolatos Kehi-jelentés közzétételét, a PM most is azt állítja, hogy napokon belül döntenek. Közben a Stop című internetes lap átadta a birtokában lévő, a KEHI-nek tulajdonított 97 oldalas anyagot a pénzügyi tárca kabinetfőnökének. Ezt az anyagot is vizsgálni kezdték.

Hetekkel ezelőtt a stop.hu portál közzétett egy, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnak (Kehi) tulajdonított jelentést, amely a Postabank konszolidációjának állítólagos visszásságait tárta fel. Az 55 oldalas anyag hitelességéről azóta sem volt hajlandó senki sem érdemben nyilatkozni. Mindazonáltal az anyag alapján több, a jelentésben foglaltakat alátámasztó cikk született.

Aevélben fordultunk a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalhoz, és kértük, hogy adja ki a vonatkozó jelentést. Az ellenőrzőszervezet válaszában azt írta, február 17-én eljuttatták a pénzügyminiszternek a jelentést, annak nyilvánosságra hozataláról a tárca dönthet. A PM múlt héten meg is ígérte, hogy még ezen a héten közzéteszi az anyagot, most viszont úgy tűnik, a közvélemény pénteken sem ismerheti meg a hiteles Kehi-jelentést.

A Stop időközben csütörtökön délelőtt átadta a birtokába került 97 oldalas jelentést a pénzügyminiszter kabinetfőnökének, hogy a tárca vizsgálja meg az anyagot, és aztán hozza nyilvánosságra. A PM sajtóosztálya szerint megvizsgálják az átadott anyagot, a Kehi-től megkapott dokumentumok titkosságának feloldását pedig még mindig vizsgálják.

Azonban a PM szerint nem ők a titokgazdák, hanem a Kehi és a MEH. A Kehi viszont azt közölte írásban az Indexszel, hogy a PM a titokgazda. A kormányszóvivői irodát egyelőre nem tudtuk elérni, hogy megtudjuk, kin múlik végül az anyag titkosságának feloldása. A PM szerint napokon belül döntés születhet az ügyben.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.