Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Keller a MeH államtitkára lesz

2002.06.27. 12:01
A közpénzek átlátható és ellenőrizhető felhasználása felett őrködik majd Keller László, akinek Medgyessy Péter kormányfő a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkárává való kinevezését kezdeményezte.
Medgyessy Péter miniszterelnök kezdeményezi Keller László országgyűlési képviselőnek a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkárává történő kinevezését. Az új politikai államtitkár számára a miniszterelnök feladatul szabta az átláthatóság és ellenőrizhetőség követelményének megfelelően,valamint a tiszta közélet jegyében a közpénzek felhasználásával kapcsolatos ellenőrzési rendszerek összehangolását.

Keller László feladata lesz továbbá, az EU-csatlakozással kapcsolatos követelményeknek megfelelően, az ellenőrzési rendszerek továbbfejlesztésre vonatkozó javaslatok kidolgozása.

Pártállásra és kormányzati pozícióra tekintet nélkül

Medgyessy Péter miniszterelnök hétfőn megbeszélést folytatott a közpénzek felhasználásának ellenőrzéséért felelős miniszterekkel. A találkozón részt vett az Országos Rendőrfőkapitány, az APEH elnöke, a VPOP országos parancsnoka, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnöke és a Szerencsejáték Felügyelet elnöke is.

A találkozón a kormányfő egyértelműen megfogalmazta elvárásait: valamennyi érintett szervnek következetesen, határozottan és gyorsan kell eljárnia a közpénzek felhasználásával kapcsolatos visszaélésekkel szemben.

E fellépés során szigorúan a törvényeknek megfelelően, pártállásra illetve kormányzati pozícióra tekintet nélkül kell eljárni. Ez irányadó a múltban elkövetett visszaélésekre is. A miniszterelnök felszólította az illetékes szervek vezetőit, hogy fogalmazzák meg azokat a jogszabály módosítási javaslatokat, amelyek a hatékonyabb fellépés érdekében szükségesnek tartanak.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!