Ambrus
-7 °C
3 °C

Medgyessy: talán hibát követtem el

2002.06.23. 10:49
Talán hibát követtem el akkor, amikor a közvéleménynek nem egészen világosan és egyértelműen mondtam el, hogy mi történt a múltban - jelentette ki Medgyessy Péter miniszterelnök vasárnap a Magyar ATV televíziós csatorna Nap-kelte című műsorának adott telefoninterjúban.
A kormányfő a sevillai EU-csúcson vett részt, és annak elhúzódása miatt lekéste a repülőgépet, így csak vasárnap érkezik haza Spanyolországból. Közölte: az EU-csúcson is szóba került elhárító tiszti múltja, de afelett tárgyalópartnerei átsiklottak, nem foglalkoztak vele.

A kormányfő szerint nem történt semmi különös

A nemzetközi világban semmifajta megrökönyödést nem keltett a dolog. Nagyon sok ország van, ahol az első számú vezető valamilyen módon kötődött akár a hírszerzéshez, akár a kémelhárításhoz - fogalmazott Medgyessy Péter. Hangsúlyozta: a nyilvánosságra került adatok nem érintik Magyarország nemzetközi kapcsolatait.

A miniszterelnök kitért arra, hogy az év második felében az EU soros elnöki tisztét betöltő Dánia kormányfője látogatásra hívta meg, aminek július 10-én tesz eleget. Ezt megelőzően, július 4-én Medgyessy Péter a Vatikánba utazik, ahol II. János Pál pápa fogadja audiencián.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.