Miklós
-7 °C
2 °C

Felbújtással gyanúsítják a K&H Equities volt vezetőjét

2004.06.30. 13:04
A rendőrség megerősítette azt a lapinformációt, hogy Csuka Lászlót, a K&H Equities volt vezérigazgatóját azzal gyanúsítják, hogy az Állami Autópálya Kezelő Rt-nél hiányzó milliárdokat próbálta eltüntetni a Betonút Rt. pénzével.
Csaknem két hónapja van szabadlábon Csuka László, és azóta ismert, hogy mivel gyanúsítják, reagált a rendőrség az Indexnek a Magyar Nemzet azon értesülésére, hogy felbújtással vádolják a K&H Equities volt vezetőjét. A bank brókercégénél dolgozott a milliárdos sikkasztással vádolt Kulcsár Attila is.

Meghosszabbították
Kulcsár előzetes letartóztatását
A Budai Központi Kerületi Bíróság szeptember 30-ig meghosszabbította Kulcsár Attila, és Kerék Csaba Imre gyanúsítottak előzetes letartóztatását. A bíróság a döntést azzal indokolta, hogy a gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmények tényállásában és jogi minősítésében, valamint a megalapozott gyanút alátámasztó körülményekben a kényszerintézkedés elrendelése és legutóbbi meghosszabbítása óta érdemi változás nem következett be. A végzés ellen az érintettek fellebbezhetnek.
Csuka László a gyanú szerint arra adott utasítást, hogy egy viszonylag egyszerű tranzakcióval 3,9 milliárd forintot utaljanak át a Betonút Rt. számlájáról az Állami Autópálya Kezelő Rt.-hez, amellyel az utóbbinál elkövetett sikkasztást akarták leplezni. A bűncselekmény technikai végrehajtásában a gyanú szerint részt vett Tóth Róbert, a brókercég egyik alkalmazottja és Garamszegi Gábor, a Betonút Rt volt vezérigazgatója. Mindketten gyanúsítottak.

Mint ismert, a K&H-ügy fő gyanúsítottja, Kulcsár Attila nem rendelkezett megfelelő iskolai végzettséggel, ennek ellenére azért dolgozhatott brókerként, mert a gyanú szerint Csuka végzettségét igazoló papírról készült hamisítvány az ő nevére. A napilap szerint Csuka László László Csaba volt pénzügyminiszter jó barátja, és az ő segítségével kerülthetett a brókercég élére. A rendőrség ezt az állítást nem kívánta kommentálni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.