Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Hivatali bűncselekménnyel gyanúsítják Bácskait

2003.07.23. 14:21
Hivatali bűncselekménnyel gyanúsítja a katonai ügyészség Bácskai János rendőrtábornokot. A Magyar Nemzet információi szerint a titkosszolgálatokat felügyelő államtitkár jelentette fel a maffiaellenes központ vezetőjét. Az ügyészség nem tud feljelentésről, hivatalból indított eljárást. Bácskai lapértesülések szerint többször is találkozott a brókerbotrány egyetlen gyanúsítottjával Ausztriában.
Hivatali bűncselekménnyel gyanúsította meg Bácskai János dandártábornokot a Budapesti Katonai Ügyészség - tájékoztatta az MTI-t Margl Zoltán csoportvezető Ügyész. A Magyar Nemzet szerdai száma szerint a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ főigazgatója ellen Tóth András, a titkosszolgálatokat felügyelő államtitkár tett feljelentést.

Margl szerint Bácskai ellen hivatalból indult eljárás, feljelentés nem érkezett. A csoporvezető ügyész sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta a napilap azon információit, hogy az eljárás összefüggésben lehet a K&H Equities sikkasztási ügyével.

Bácskai többször találkozott Kulcsárral

A Blikk információi szerint Bácskai kapcsolatban állt Kulcsár Attilával. A bulvárlap információi szerint azért indították meg az eljárást, mert bebizonyosodott, hogy Bácskai János több alkalommal is találkozott a brókerrel Ausztriában, mielőtt még elfogták volna. A nyomozók figyelték Kulcsár mozgását, ekkor került a látókörükbe a dandártábornok. A bulvárlap szerint elképzelhető, hogy valakik csőbe húzták Bácskait és Kulcsárhoz csalták.

Vajda Péter, Tóth kommunikációs tanácsadója az Index kérdésére sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó a sajtóinformációkat. A hivatal a nap folyamán kívánja pontosítani a feljelentésről megjelenteket.

Sikkasztás, csalás, hűtlen kezelés

Bírói elfogatóparancsot adott ki Kulcsár ellen kedden a Fővárosi Bíróság, melyben a brókert nemcsak jelentős értékre elkövetett sikkasztással, hanem csalással, okirat-hamisítással és hűtlen kezeléssel is meggyanúsítják.

A Blikk szerint Kulcsár korábban készített egy feljegyzést, amelyben saját felelősségét felettesiere hárítja. Gyanús részvényadás-vételekről és off-shore cégekkel fenntartott kapcsolatokról is beszámol. A laphoz a Kékfény közreműködésével eljutott 177 fős, a bróker ügyfélkörét lajstromozó listán 15 off-shore cég is felbukkan. Szerepel valamint két tiszteletbeli konzul , az autópályaépítésben résztvett cégek, egy kereskedelmi rádió és két volt parlamenti képviselő is.

A Kulcsár ügy nyomozását vezető Molnár Csaba a lapnak úgy nyilatkozott, a brókerügynek eddig mintegy 25 károsultja van, az ügyben több mint 100 ügyfelet hallgatnak majd meg.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.