Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Még ebben a hónapban Kínába látogat Medgyessy

2003.08.13. 11:01
Kapcsolódó cikkek (1)
Még nincs hivatalos program, annyi azonban bizonyos, hogy augusztus 27-én három napra Kínába teszi tiszteletét Medgyessy Péter. Magyar kormányfő negyven éve nem volt az ázsiai országban.
Üzletemberek, államtitkárok, miniszterek tömege kíséri el a tervek szerint Medgyessy Pétert kínai munkalátogatására - számol be róla a Népszabadság.

Tavasszal atípusos tüdőgyulladás volt Kínában

A miniszterelnöki vizitet eredetileg tavaszra tervezték, ám akkor - a lap szerint - Medgyessy más irányú elfoglaltságai miatt elmaradt a látogatás. A Miniszterelnöki Hivatalban az Indexnek azt mondták, hogy még nincs hivatalos program, így az még nyitott kérdés, hogy kikkel találkozik a kormányfő.

A Népszabadság szerint a delegációval utazik Kovács László külügy-, Lamperth Mónika belügy- és Csillag István gazdasági miniszter. A látogatás egyik célja, hogy különböző egyezményeket írjanak alá. Ezek között lesz olyan, a két miniszterelnök által aláírandó közös nyilatkozat, amely hosszú távra tervez a két ország között. További egyezményeket a turisztikai kapcsolatokról, a szervezett bűnözés elleni öszszefogásról és a baromfiexport szabályozásáról is terveznek aláírni.

Utoljára negyvennégy évvel ezelőtt járt magyar kormányfő Kínában, akkor Münich Ferenc tett hivatalos látogatást.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.