Árpád
-1 °C
9 °C

G. Nagyné szerint nincs harc Torgyán székéért

2001.05.24. 14:14
Nincsen utódlási harc a kisgazdapártban - jelentette ki csütörtökön G. Nagyné Maczó Ágnes az FKGP alelnöke. A Torgyán József másik lehetséges utódaként emlegetett Gyimóthy Géza főtitkár szerint Torgyán az elnök, és ő jó egészségnek örvend. Béres Béla bejelentette, hogy elküldték a Fővárosi Bíróság határozatát Áder Jánosnak, miszerint a házelnöknek kötelessége bejelenteni, hogy törvénytelen volt Torgyán József átültetése a függetlenek közé.
Az FKGP alelnöke, G. Nagyné Maczó Ágnes szerint nem dúl harc a kisgazdapártban Torgyán József elnöki posztjáért. A pártba május 5-én visszavett politikus elmondta, egyáltalán nem akar az elnök székére törni. Korábban az Index is hírül adta, hogy egyes állítások szerint nem Gyimóthy Géza, hanem G. Nagyné várományosa a Torgyán esetleges visszavonulásával megüresedő posztnak. Az elnökség csütörtöki sajtótájékoztatóján Gyimóthy Géza szintén leszögezte, hogy nem merült fel az utódlás: Torgyán az elnök, és ő jó egészségnek örvend, szögezte le.

Gyimóthy az elnökség tagjait egyenlőnek tekinti, és "ha majd eljön az idő, akkor titkos szavazással megválasztjuk az FKGP első emberét. Remélem, hogy akkor már jönnek a fiatalok, és nem nekem jut ez a szerep".

Visszavették az egykori Concordia-vezért

Gyimóthy Géza
"Ha majd eljön az idő, akkor titkos szavazással megválasztjuk az FKGP első emberét"
A tájékoztatón a párt elnökségi tagjai bejelentették, hogy a párt visszavette tagjai közé Lengyel Zsolt volt fővárosi főtitkárt, a Concordia Rt. januárban menesztett vezérigazgatóját. A politikus véleménye szerint a reformkisgazdáknál diktatórikus vezetés uralkodik. Május 5-i nagygyűlésükön Liebmann Katalin meg sem szólalhatott, és sokan rossz szájízzel hagyták el az eseményt - mondta. Szerinte megkezdődött a tisztulás a pártban.

Az elnökség érvényt akar szerezni a bíróság döntésének

Elküldték a Főváros Bíróság határozatát Áder Jánosnak, miszerint a házelnöknek kötelessége bejelenteni, hogy törvénytelen volt Torgyán átültetése a függetlenek közé, továbbá, hogy Pallag László és Hamza István visszahívása az ügyrendi bizottságból jogtalan volt - tudatta Béres Béla. Az elnöki kabinetfőnök kijelentette, amennyiben Áder nem tesz eleget ennek a kérésnek, az ellentétes lenne a demokráciával.

Titokban szivárognak vissza a kegyvesztettek

A Cegléden bejelentett visszatérésekről G. Nagyné elmondta, folyamatosan vizsgálják a kizárt és kilépett tagok ügyét. Azt azonban leszögezte, még senkit nem kerestek meg, hanem ezt a visszalépni vágyóktól várják el. "Az ő sorsukról nem csak a megyei elnökök és alapszerveztek döntenek, hanem az elnökség is" - hangoztatta. Azt azonban nem árulta el, hogy kikkel folytatnak tárgyalásokat.

A frakcióban kialakult helyzetről szólva Gyimóthy Géza elmondta: szerdán találkozott Horváth Bélával, de nem a párt, hanem a képviselőcsoport ügyeiről egyeztettek a reformplatformos kisgazdával. A két politikus a főtitkár szavai szerint megállapodott abban, hogy véget vetnek a képviselőcsoportból való kizárásoknak.

Fellebbezési kérelem
A Legfelsőbb Bíróság (LB) soron kívül bírálja el Lányi Zsolt kisgazda politikus, független országgyűlési képviselő fellebbezési kérelmét, amelyet a Fővárosi Bíróság a képviselőváltozás bejegyzése iránti kérelmét elutasító végzése ellen nyújtott be - nyilatkozta az LB főtitkára. Lányi Zsolt kedden nyújtotta be fellebbezését a Fővárosi Bíróságra (FB) azon végzés ellen, amely megtagadta bejegyzését az FKGP elnöki posztjára. A Fővárosi Bíróság május 10-én utasította el Lányi Zsolt erre vonatkozó kérelmét, amelyet azzal indokolt, hogy a pártalkotmány szerint a pártelnök leváltására és az új elnök megválasztására az FKGP elnöke által összehívott nagyválasztmánynak van hatásköre, a budapesti rendezvény pedig a jelenleg érvényes és hatályos pártalkotmány szerint nem tekinthető olyan gyűlésnek, amely érvényes határozattal új elnököt választhatott volna.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.