Ágnes
-11 °C
-4 °C

A reformkisgazdák elégedetlenek a Fidesszel

2001.05.30. 17:27
Elégedetlenek a függetlenné vált reformkisgazdák a Fidesz frakcióval, s úgy érzik, hogy a közös munka érdekében kötött megállapodást leginkább csak ők tartják be. Levelet írtak Szájer Józsefnek, a fideszes képviselőcsoport vezetőjének, hogy még néhány parlamenti bizottsági helyet biztosítsanak számukra, s szeretnék, ha a koalíciós munkába még jobban bevonnák őket. Szájer visszajelzett, hogy megkapta a levelet, választ azonban azóta sem kaptak a reformkisgazdák.
Az FKGP frakciójából januárban kizárt Csúcs László és az őt követő négy kisgazda politikussal tárgyalást kezdeményezett a Fidesz, miután átültek a független képviselők padsorába. Szájer József frakcióvezetővel meg is állapodtak abban, hogy a kormánykoalíció érdekében a Fidesznek szüksége van szavazataikra, s ha a parlamentben a fontosabb törvények szavazásakor számíthatnak rájuk, akkor cserébe néhány bizottsági helyet kapnak, s bevonják őket a munkába. A közös munkáról szóló megállapodás így megköttetett.

Lányi Zsolt
Azóta már majdnem egy fél év telt el, s a függetlenné vált képviselők úgy érzik, hogy a Fidesz nem teljesítette a megállapodás rájuk eső részét. Ezért levelet írtak Szájer József frakcióvezetőnek, amelyben kérik a nagyobbik kormányzópártot, hogy vonják be őket a koalíciós munkába.

A Fidesz azt is megígérte, hogy néhány bizottsági helyet még pluszban kapunk, ám ez sem történt meg - mondta az Indexnek Lányi Zsolt. - Ugyan minden független képviselőt megillet egy bizottsági hely, de nekünk többet ígértek. Csak jelezni akartuk ezeket a sérelmeinket a Fidesznek ezzel a levéllel, mivel mi betartottuk a megállapodást, ők pedig úgy tűnik, hogy nem nagyon. Kicsit nagyobb mozgástérre számítottunk.

Lányi az Indexnek azt is elmondta: Szájer József szóban jelezte nekik, hogy megkapta az irományt, ám választ azóta sem kaptak. A reformkisgazdák Budapesten megválasztott elnöke szerint továbbra is hajlandóak együttműködni a nagyobbik kormányzópárttal, még akkor is, ha Szájer válaszra sem méltatja őket.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!