Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Torgyán nem kér Orbán kávéjából

2001.01.26. 15:18
Kapcsolódó cikkek (1)
A kisgazdapárt önállóan készül a 2002-es parlamenti választásokra, nem kizárva azt az eshetőséget, hogy a későbbiekben megszületik még a megállapodás a Fidesszel - közölte pénteki sajtótájékoztatóján Torgyán József, pártelnök, vidékfejlesztési miniszter. A politikus kijelentette: a párt sosem volt még oly erős és egységes, mint ma. Tájékoztatást adott arról is: a kisgazdák elnöksége döntést hozott arról, hogy a hét elején elhunyt István József parlamenti helyére Dögei Imrét, a párt Jász-Nagykun-Szolnok megyei listájának második helyezettjét jelöli.
A kisgazdapárt önállóan készül a 2002-es parlamenti választásokra - közölte pénteki sajtótájékoztatóján Torgyán József, pártelnök. Szerinte pártja erősebb és egységesebb, mint valaha, így abban az esetben is jó eredményre számít, ha végül nem kötnének választási megállapodást a Fidesszel. A kisgazdák vezetője nem tulajdonít jelentőséget annak, hogy Orbán Viktor miniszterelnök éppúgy kávézna vele munkaidő után, mint a pártból nemrég távozott Lányi Zsolttal. Jelezte, pártügyekről nem kíván a kormányfővel beszélni, mert ez belügye a kisgazdáknak.

Dávid kontra Ibolya
Minden bizonnyal ismét pártelnökké választják a posztra egyetlen jelöltként pályázó Dávid Ibolyát a Magyar Demokrata Fórum hétvégi tisztújító országos gyűlésén. Ezzel nagyjából megpecsételődik a Fidesszel kötendő választási együttműködés sorsa is, amelyet a legutóbbi nyilatkozatok szerint leghamarabb ősszel kíván megkötni a parlamentbe jutáshoz szükséges öt százalékot mára éppen-éppen elérő párt.

Bővebben..

Útjairól beszámolna a miniszterelnöknek Torgyán

Találkozót azonban kezdeményez a miniszterelnökkel Torgyán József. Ezen a beszélgetésen vidékfejlesztési miniszterként kívánja Torgyán tájékoztatni a kormány első emberét latin-amerikai körútjának gazdasági és politikai sikereiről. Egy kérdés kapcsán a sajtó rágalmának tulajdonította, hogy bárhol is arról beszélt volna: a Fideszt azért éri kevesebb támadás, mert ez a párt felügyeli az APEH-et, a titkosszolgálatokat, a belügyi- és a pénzügyi tárcát.

A politikus szerint csak arról tett említést nyilatkozataiban, hogy a leggyengébb láncszemet támadják mindenkor, mindenhol, amely nem felügyeli a kulcs tárcákat. Torgyán József ezzel szemben a Magyar Televízió A hét című műsorában, élő adásban jelentette ki éppen azt, hogy a Fideszt megvédik kulcspozíciói. Hazugságnak nevezte, hogy menesztené Szabadi Bélát, tárcája politikai államtitkárát.

Reformerek a Rétibe
Az FKGP-n belüli változásért állnak ki a Békés megyei reform kisgazdák, akiknek a képviselői Békéscsabán rendezték meg első tanácskozásukat - közölte pénteken az MTI-vel Práth Mihály, az FKGP által el nem ismert, magát legitimnek tekintő mezőberényi alapszervezet vezetője, a békési reform kisgazdák összejövetelének szervezője.

- A békési megyeszékhelyen lévő Réti vendéglőben csütörtökön megtartott tanácskozáson tizenhárom olyan volt párttag és ma is párttag helyi kisgazda vezető vett részt, aki aggódik a FKGP jövőjéért - mondta.

A részvevők, a gyomaendrődi, a hunyai, a kondorosi, a mezőberényi, az orosházi és a szarvasi kisgazdák képviselői FKGP országos és megyei vezetésével egyaránt elégedetlenek.

A szervező tájékoztatása szerint a rendezvényükkel azt kívánták bizonyítani, hogy a hivatalos pártvezetés állításával ellentétben Békésben is vannak a Torgyán József országos és Pallag László Békés megyei elnök által képviselt politikával elégedetlen kisgazdák.

Dögei visszatér

Tájékoztatást adott arról is: a kisgazdák elnöksége döntést hozott arról, hogy a hét elején elhunyt István József parlamenti helyére Dögei Imrét, a párt Jász-Nagykun-Szolnok megyei listájának második helyezettjét jelöli. Dögei egyszer, 1994-1998 között már tagja volt a magyar Országgyűlésnek, a legutóbbi választáson azonban pártja megyei listájáról csak az első helyezett kerülhetett a parlamentbe.

Megbeszélés a Balkán-szindróma ürügyén
Négyszemközti megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnök Lányi Zsolttal, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának elnökével pénteken a parlamentben - közölte az MTI.

A volt kisgazda alelnök a megbeszélés után újságírók előtt azt mondta: tájékoztatta a kormányfőt a Balkán-szindrómával kapcsolatban korábbi találkozójukon felvetődött kérdésekről.

Lányi Zsolt kérdésre válaszolva hangsúlyozta, hogy az FKGP-ről és a kisgazda frakcióból kilépett, illetve kizárt képviselők helyzetéről nem esett szó a megbeszélésen.

Néháyn órával később azonban Borókai Gábpr kormányszóvivő szintán az MTI-nek már úgy nyilatkozott, hogy a megbeszéésen szóba kerültek a közelmúlt belpolitikai eseményei is.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!