Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

Kettéosztják a Vörösmarty teret

2003.04.30. 11:44
A rendőrségen szerda délelőtt megtartott egyeztetés után kiderült, vasárnap egy helyszínen és egy időben fognak tüntetni a fűfogyasztás büntethetőségének ellenzői és hívei. A vasárnapi Vörösmarty téri megmozdulást a Kendermag Egyesület szervezi, az ellentüntetést ugyanakkor a Szabad Magyarországért Mozgalom és a Friss Levegőt polgári kör.
Egymás mellett, de egymás céljai ellen fognak tüntetni vasárnap a kenderfogyasztás kriminalizálásának- és a legalizálásának ellenzői. A rendőrség kordonnal választja el egymástól két rendezvényt, amelyre "megfelelő erőket biztosítanak" - tudtuk meg a rendőrség illetékesétől.

A Kendermagot nem zavarják az ellentüntetők

A Kendermag Egyesület a múlt héten jelentette be, hogy vasárnapra tiltakozást szerveznek a jelenlegi, a "könnyű drogok" fogyasztását a bünetőjog eszközeivel kezelő szabályozás ellen, amit a rendőrség tudomásul vett. A vasárnapi demonstrációval egyidőben, a világ 200 városában hasonló megmozdulások zajlanak majd.

Nem sokkal a bejelentést követően az Orbán Viktort is tagjai között tudó Szövetség a Nemzetért Polgári Kör tiltakozását fejezte ki a megmozdulás ellen, majd a Friss Levegőt Polgári Kör jelezte, hogy szándékukban áll egy ellentüntetést szervezni.

A polgári körök rászervezték rendezvényüket a Kendermagéra

A Friss Levegőt Polgári Kör a rendőrséghez fordult, ám tervezett - a szándékosan a Kendermagra rászervezett - helyszínük foglalt volt, ezért a BRFK egyeztetésre hívta össze a két társaság vezetőit.

A szerda délelőtti megbeszélésen végül úgy állapodtak meg a felek, hogy a Vörösmarty teret a Váci utca képzeletbeli meghosszabbításával kettéosztják, egyik felén - a Duna felé eső részen - a fűfogyasztás büntethetősége ellen, a másik oldalon mellette demonstrálnak a szervezetek hívei - tájékoztatta Felső László, a Kendermag Egyesület elnöke az Indexet.

Az MDF és ifjúsági szervezete, az IDF szintén vasárnapra, a József nádor térre szervezi fű-ellenes programját, amelynek a "Fű helyett virágot!" címet adták.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!