Miklós
-7 °C
2 °C

Meggyanúsították a Kendermag Egyesület vezetőit

2005.05.04. 13:57
Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség szerdán a Kendermag Egyesület két önfeljelentő aktivistáját, mert a vizeletmintájuk pozitív eredményt mutatott. A rendőrség tájékoztatása szerint Budapesten eddig huszonhárom önfeljelentés érkezett a hatósághoz, ezek közül tíz esetben nem, tizenhárom ügyben pedig elrendelték a nyomozást. A kendermagosok vasárnap a Margitszigeten tüntetést szerveznek a drogfogyasztók büntetése ellen.

Csak Budapesten eddig huszonhárman adták fel magukat a Kendermag Egyesület felhívása nyomán a rendőrségen, jelezve, hogy az utóbbi időben füvet szívtak. A szervezet azért indította polgári engedelmességi mozgalmát, mert megelégelte, hogy a hatóságok újra drograzziákat tartanak, amelyekkel elsősorban a fogyasztókat tudják felelősségre vonni, a terjesztőket azonban nem.

XIII. kerület

A rendőrség a huszonhárom önfeljelentő közül tizenhárom ellen indított nyomozást, tíz esetben pedig megszüntette az eljárást, tudta meg az Index a BRFK kommunikációs osztályától. A nyomozásokat jellemzően a XIII. kerületi rendőrkapitányságra bízták.

E rendőri szervnél hallgatták ki szerdán gyanúsítottként a civilszervezet első két önfeljelentő alapítóját. Felső László, a Kendermag Egyesület elnöke az Indexet arról tájékoztatta, hogy társával együtt nem tett újabb vallomást, kihallgatásuk és meggyanúsításuk pedig azután történt, hogy vizeletmintájuk pozitív lett: azaz kimutathatóan füvet szívtak önfeljelentésüket megelőzően. A toxikus szakértő jelentése ugyanakkor nem tudta megállapítani, hogy mikor és milyen mennyiségű kenderszármazékot vettek magukhoz az aktivisták.

Az egyesület tájékoztatása szerint a polgári engedelmességi mozgalom vasárnap újabb fejezetéhez érkezik: délután négytől, a Margitszigeten, a Nagyréten tüntetést tartanak a drogfogyasztók rendőri üldözése és törvényi büntetése ellen. A rendezvény műsorvezetője Hajós András lesz, fellép a Korai Öröm, az Anima Sound System és dj Palotai. A szervezők ígérete szerint vasárnap újabb demonstratív akcióra lehet számítani.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!