Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Felgyorsulnak a koalíciós tárgyalások

2002.04.25. 19:07
Az MSZP és az SZDSZ május 20-áig szeretné lezárni a két párt közötti koalíciós előkészítő tárgyalásokat. Ezt a szocialisták és a szabaddemokraták csütörtöki, első hivatalos találkozóját követő sajtótájékoztatón jelentették be.
A mostani eszmecserét megelőzően a két koalícióra készülő párt szakértői napokon át egyeztették az MSZP és az SZDSZ választási programját. Ezt követően ült össze az a két delegáció, amelyiken az MSZP részéről Medgyessy Péter miniszterelnök jelölt, Kovács László pártelnök, Lendvai Ildikó és Juhász Ferenc alelnökök vettek részt, az SZDSZ-t pedig Kuncze Gábor pártelnök valamint Magyar Bálint, Szent- Iványi István és Fodor Gábor ügyvivők képviselték. Az egyeztetést követően Megdessy Péter bejelentette, hogy a korábbi ütemtervhez képest felgyorsítják a tárgyalásokat. Ennek indokául azokat a bizonytalanságot okozó eseményeket említette, amelyek miatt mindkét párt szerint minél előbb készen kell állni a kormányzásra.

Külön egyeztetnek Medgyessy 100 napos programjáról

Medgyessy Péter tájékoztatása szerint a következő időszakban hetente egy alkalommal találkozik a két delegáció személyesen. Rajtuk kívül folyamatosan dolgoznak majd a pártok szakértői is. Ők négy munkacsoportban hangolják össze a kormányprogramot, a kormányzati struktúrát, a koalíciós megállapodás szövegét valamint az úgynevezett demokrácia csomagot. A szocialista miniszterelnök jelölt és Kuncze Gábor SZDSZ elnök egyetértett abban, hogy nincsenek áthidalhatatlan különbségek, így a kiegyensúlyozott kormányzás érdekében május 30- áig megalkotható a megállapodás. A szocialisták szerint külön kell egyeztetni Medgyessy Péter első száz napos programjáról is.

Az Index kérdésére Kuncze úgy nyilatkozott, hogy támogatni tudják az ebben foglaltakat. - Gyorsan dűlőre lehet jutni - vélte Kuncze, aki szerint erre azért is szükség van, hogy mielőbb vége legyen a jelenleg is tartó lopakodó privatizációnak és irat megsemmisítésnek.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.