Aladár, Álmos
-2 °C
9 °C

Megrohamoznák a pártházat a kőbányai szocialisták

2005.06.21. 13:01
Valóban befurakodott a maffia a szocialista pártba, hogy onnan irányítsa a kőbányai önkormányzatot? Kikből áll a főváros legnagyobb helyi szocialista szervezete? Fantomtagbotrány Kőbányán.

Szocialista körökben már arról hallani, a kőbányai szocialisták egy része tehetetlenségében arra készül, hogy saját pártszékháza elé vonul, mert az országos vezetés nem törődik velük. Hónapok óta zajlik a fantomtagbotrány a szocialista pártban, amelynek egyik újabb állomása a X. kerületben kavart hullámokat, amikor egy a helyi vezetőket bíráló párttagot kizártak saját frakciójából.

Ficsor János, a szocialista frakció napokban kizárt tagja szerint gazdasági és politikai érdekből fiktív tagokkal duzzasztották fel a kőbányai szocialista szervezet létszámát. A X. kerületi szervezetek néhány képviselője szerint Kőbányán legalább a valós létszám duplájára növelték fel a taglétszámot, így a párt egyes vezetői a valós tagság kijátszásával hozhatnak döntéseket. Nemrég egyikük azt állította, hogy bűnözői csoportok vezetői vesznek részt az MSZP kőbányai szervezetének ülésein.

A fiktív tag, nem tag

Lénárt László, az MSZP fővárosi ügyvezető alelnöke az Indexet arról tájékoztatta, hogy jelenlegi adataik szerint a fővárosban a kőbányai szervezet a legnagyobb. Az, hogy vannak-e közöttük fiktív tagok, egyelőre nem derült ki.

Simon Gábor a szocialista párt országos etikai bizottságának elnöke az Indexnek azt mondta, hogy Kőbányán elrendelték a tagrevíziót, amelynek végeredménye még nem ismert. Egyes feltételezések szerint a 1700 tagnak csaknem a fele nem valódi személy.

Lénárt tájékoztatása szerint Kőbányán minden egyes regisztrált tagnak személyesen kell bemennie a helyi alapszervezethez, hogy kiderüljön, ő egy létező MSZP-tag. Legutóbb egyébként februárban volt tagrevízió Kőbányán, de akkor nem volt túl szigorú az ellenőrzés. A kőbányai pártvezetők szerint Ficsor amiatt ágál, mert nem jutott elég hatalom számára, ezért folyamatos kibeszéléssel akarja gyengíteni a helyieket.

Ameddig a helyi tagság újraszámolása nem fejeződik be - ami Lénárt szerint még két hét -, addig az országos vezetés nem szól bele a helyi hatalmi csatákba. Legutóbb az országos vezetés Bács-Kiskun megyében rendelt el tagrevíziót, ahol a nyilvántartott tagság 20 százaléka nem jelent meg. Vas megyében pedig tavasszal az országos vezetőség szigorú felügyelete alatt zajlott teljes tagrevízió.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Törökország

Isztambul még mindig a nagy kedvencek közé tartozik.