Emánuel
4 °C
12 °C

Görgey még használja az egyik miniszteri autót

2003.05.26. 16:54
A távozó miniszterek leltár szerint leadták a pozíciójuk mellé járó autóikat, telefonjaikat. Kivéve Görgey Gábor, aki a miniszterelnök mellett kulturális főtanácsadó lesz, így egy ideig még használhatja a mobilt és az egyik miniszteri autóját.
Görgey Gábor leköszönő minisztert Medgyessy Péter kulturális főtanácsadónak kérte fel - tudta meg az Index a tárca sajtóosztályán. Emiatt - Hiller István személyes döntése alapján - a távozó kulturális miniszter új hivatalának elfoglalásáig "egy rövid, átmeneti időszakra" biztosította számára a gépkocsi és a mobiltelefon használatát. Egy miniszternek két autója lehet, Hiller megkapta Görgey volt Audiját, míg a távozó miniszter a másikat, egy Volkswagen Passatot vitt magával.

Hiller István hét fős csoporttal vált tárcát

A távozó környezetvédelmi miniszter, Kóródi Mária, és Jánosi György Gyermek, Ifjúsági és Sportminiszter leadta leltár szerinti tárgyait - tájékoztattak a tárcák sajtóosztályán.

A minisztercserével a tárcák élére érkezők néhány új munkatársat is magukkal hoztak. Gyurcsány Ferenc korábbi titkárnőjét "iratta át" a sporttárcához, eddig ugyanis a Miniszterelnöki Hivatal állományában volt - tudtuk meg. Hiller István kulturális miniszter egy hét főből álló szűk tanácsadói csapatot hozott magával az oktatási minisztériumtól, akikkel az elmúlt közel egy esztendőben együtt dolgozott.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.