Elemér
6 °C
16 °C

Belebukhat a gyógyszerkáoszba Kökény Mihály

2004.03.24. 07:25
Bár az MSZP nincs "miniszterváltós" hangulatban, mégis belebukhat a gyógyszerárbotrányba Kökény Mihály. A Magyar Hírlap értesülései szerint Medgyessy már májusban menesztheti miniszterét. Kökény utóda Vojnik Mária vagy Radnai György lehet. Kökény Mihály az Indexnek azt mondta, "rémhírekkel, álhírekkel" nem kíván foglalkozni, ő továbbra is végzi a dolgát.
Még május előtt átalakíthatja kormányát Medgyessy Péter - értesült szocialista forrásokból a Magyar Hírlap. A napilap értesülései szerint Kökény Mihály leváltása tűnik a legvalószínűbbnek.

Szakember vagy pártkatona

Az egészségügyi miniszter utóda jelenlegi politikai államtitkára, Vojnik Mária lehet, bár Draskovics Tibor pénzügyminiszter az egészségügyi reformért felelős kormánybiztost, Radnai Györgyöt támogatja - írja a Hírlap. Kökény leváltását a gyógyszerterületen kialakult káosz és a kórházfinanszírozásban várható válság tette szükségszerűvé - nyilatkozták a lapnak kormányzati források.

Egészségpolitikai szakértők szerint azonban nem valószínű, hogy a kormányfő az európai parlamenti választások előtt váltaná le miniszterét. A szakértők Radnai kinevezését sem tartják valószínűnek, mivel a pénzügyi szakember korábban nem dolgozott az egészségügyben. Kinevezését feltehetően a szocialisták sem támogatnák, mivel nem kötődik a párthoz, ráadásul a lap szerint az MSZP-ben amúgy sincs "miniszterváltós" hangulat.

Kökény hallgat

Az Index megkeresésére Kökény Mihály közölte, hogy "rémhírekkel, álhírekkel" nem kíván foglalkozni. Az esetleges miniszterváltás egyébként sem az ő hatásköre, ő végzi a dolgát. A miniszter egyik utódjaként emlegetett Vojnik Mária neve már tavaly ősszel Csehák Judit leváltása után is felmerült. Az egészségügyi államtitkár akkor úgy nyilatkozott, hogy nem akar egészségügyi miniszter lenni.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.