Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Nyilvánosságra hozzák a Poltról és Szászról készült aktákat

2003.06.19. 18:37
Összefüggést lát a kormány a liszaboni jelentés és a legfőbb ügyészt, illetve a PSZÁF elnökét ért támadások között. A kormányszóvivő közleménye szerint a kormány "nem hagyja, hogy az ellenzék az országban, a polgári körök sugallatára és segítségével újra hisztérikus politikai hangulatot keltsen".
"Összehangolt kampány" indult az elmúlt hetekben a köztársaság egyes intézményei és azok vezetői ellen, véli a kormány. A kormányszóvivői irodának az Indexhez eljuttatott közleménye megismételte azokat a "tendenciózus" jeleket, melyeket Medgyessy Péter vélt felfedezni a Kereszténydemokrata Internacionálé liszaboni határozata és a legfőbb ügyészt,m illetve a PSZÁF elnökét ért támadások között.

A kormány nem tűri

Az MSZP tudatos politikai forgatókönyvet lát
Az MSZPa kormányhoz hasonlóan úgy véli "tudatos politikai forgatókönyvet követnek" az elmúlt napok eseményei. A párt éppen ezért "helyesli", hogy a kormány "azonnal nyilvánosságra hozza a miniszterelnökhöz eljuttatott iratokat, és vizsgálatot kezd róluk". "Elég a zavaros Célozgatásokból!" - áll Lendvai Ildikó közleményében. Az MSZP frakcióvezetője arra kiváncsi, hogy ha létezik forgatókönyv, "ki fogta a tollat".
A kormány "felháborítónak tartja" az állami vezetők fizikai bántalmazását, ugyanakkor "nem tűri, hogy demokratikus intézményeket pártpolitikai célok érdekében használjanak". A kormány "megakadályozza, hogy az ellenzék az országban, a polgári körök sugallatára és segítségével újra hisztérikus politikai hangulatot keltsen" - áll a közleményben.

"Kalandos és romantikus összeesküvés-elmélet" - kommentálta Medgyessy Péter és a kormány nyilatkozatát Pokorni Zoltán. A Fidesz alelnöke sajtótájékoztatóján a Pannonplaszt-ügy kivizsgálására létrehozandó bizottság felállítását sürgette.

A kormány nyilvánosságra hozza

Medgyessy kérésére a kormányszóvivői iroda nyilvánosságra hozza a Polt Péterről és Szász Károlyról készült jelentések dokumentumait.

A PSZÁF elnöke közvetlenül hétfői műtétje után beszélt egy 18-20 oldalas titkos jelentésekről, melyben "hazugságokat állítanak" róla. A Legfőbb Ügyészség szóvivője csütörtök reggel jelentette be, hogy Szászhoz hasonlóan Poltról is titkos adatokat gyűjtöttek tavasszal.

Bár a legfőbb Ügyész nem kezdeményezett vizsgálatot az üggyel kapcsolatban, Medgyessy most felkérte az illetékes hatóságokat az eset kivizsgálására.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.