Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

László Boglár lesz az új kormányszóvivő

2004.10.05. 10:05
László Boglár, a Magyar Fejlesztési Bank szóvivője lesz az új kormányszóvivő. A poszt betöltésének állítólag két feltétele volt: újságíró és nő legyen az illető. A szóvivő szerdán mutatkozhat be a sajtónak.
László Boglár, a Magyar Fejlesztési Bank kommunikációs igazgatója lesz a Gyurcsány-kormány szóvivője, tudta meg az Index.

László Boglár
A 37 éves László Boglár korábban több napilapnál, hetilapnál, gazdasági szaklapnál is dolgozott, és hosszú időt töltött a Magyar Televízió gazdasági műsorainak vezetésével is. Az MFB előtti utolsó munkahelye a Népszavánál volt.

Sajtóhírek szerint az új kormányszóvivő kiválasztásának két fő szempont volt: újságíró és nő legyen a poszt új betöltője. Hétfőn ismertté vált, hogy Jakupcsek Gabriellát is felkérték kormányszóvivőnek, ő azonban - mint az Indexnek elmondta - visszautasította az ajánlatot.

László Boglár szerdán, a Gyurcsány-kormány első ülését követő sajtótájékoztatón mutatkozik be a sajtónak.

A Medgyessy-kormány kormányszóvivője idén nyár végéig Gál J. Zoltán volt, akit - leváltása után - helyettese, Gulyás Erika követett. Gál J. Zoltán - akit hétfőn a Miniszterelnöki Hivatal általános politikai államtitkárává neveztek ki - kormányszóvivőként a kormányzati kommunikáció megszervezésével és irányításával is foglalkozott. Úgy tudjuk, ez a jövőben is Gál J. felügyelete alá tartozik majd.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.