Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Kövér: 'A Horváth Aladár-féléknek a konfliktus a lételeme'

2002.10.04. 08:18
A "Horváth Aladár-féléknek a konfliktus a lételemük" így értelmetlen velük együttműködve megoldani a jászladányi iskolavitát - véli Kövér László. A Fidesz alelnökét ugyan a bíróság a nyáron már kártérítésre kötelezte Horváth Aladár megsértése miatt, mégis lendületesen szidja tovább a polgárjogi aktivistát. A kormány cigányügyi államtitkára ezek után értelmetlennek tartja a Fidesz és a Lungo Drom együttműködését.
Közös erővel, és nem a "Horváth Aladár-félékkel" kellene rendezni a jászladányi iskolavitát - mondta el Kövér László a csepeli polgári körök rendezvényén. A Fidesz alelnöke szerint a roma polgárjogi aktivistához hasonló embereknek "lételeme a konfliktus", a romák képtelenek önerőből felemelkedni, a magyarok pedig nem segíthetnek rajtuk akaratuk ellenére - írja a Népszabadság.

Kövér nemrég legengszterezte a roma aktivistát

A cigányok nem ellentéteket akarnak szítani, hanem nemzeti összefogást szeretnének elérni sorsuk rendezéséért - reagált a Fidesz alelnökének kijelentéseire Horváth Aladár. A polgárjogi aktivista júniusban személyiségjogi pert nyert Kövér ellen, akit a bíróság kártérítésre kötelezett. A politikus pártja egyik márciusi kampányrendezvényén "megélhetési romának", "gengszternek" nevezte Horváthot. A bíróság ítélete szerint előbbivel megsértette a roma aktivista személyiségi jogait, a gengszterezést azonban törvényesnek ítélte.

Értelemetlen a Fidesz-Lungo Drom együttműködés

A márciusi eset után a Fidesszel szövetséges Lungo Drom is bocsánatkérést követelt Kövértől. Ha az ellenzéki vezető ilyen kijelentést tesz, akkor érthetetlen mi értelme van a Fidesz és a Lungo Drom együttműködésének - nyilatkozta az alelnök mostani kijelentései kapcsán Teleki László, a Miniszterelnöki Hivatal cigányügyi államtitkára a Népszabadságnak.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!