Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Kövér László a Budai Nemzeti Körben

2000.09.20. 23:21
Nem törekszem tárgyilagosságra, amikor a kormány kétéves tevékenységét értékelem - mondta Kövér László, a Fidesz elnöke szerda este ,,az ingadozókat a jobboldalnak megnyerni kívánó" Budai Nemzeti Kör első összejövetelén. A pártelnök a körülbelül százfős hallgatóság előtt elsősorban a kormány ,,sikertörténetének" legfontosabb állomásait részletezte, de kitért a rég óhajtott médiaegyensúly megvalósításának kudarcára is.
Az a világ, amiről az ellenzék beszél, nem létezik, még az sem igaz, amit kérdeznek - mondta Kövér László, a Fidesz elnöke szerdán este Budapesten, a Budai Nemzeti Kör rendezvényén, miután kifejtette, hogy nem törekszik a tárgyilagos véleményalkotásra, amikor a kormány kétéves tevékenységéről beszél.

Kövér László a kormány legalapvetőbb célkitűzésének a családok támogatását nevezte, amelyhez hozzátette: hosszú ideje a Fidesz-kabinet az első, amely észreveszi a demográfiai katasztrófa veszélyeit és sikeresen tesz is megelőzésük érdekében. Ennek érzékeltetésére elmondta, hogy idén, az első negyedévében már 1300-zal több gyermek született, mint az elmúlt év hasonló időszakában. Szerinte ez is bizonyítja, hogy lehet állami eszközökkel növelni a gyermekvállalási kedvet, míg a "szociállibériás" előző kabinet Bokros-csomagjának üzenete az volt: "nincs szükség a gyermekeitekre, nincsen szükség rátok".

A gazdasági növekedés, a fekete- és szürkegazdaság visszaszorítása és a munkanélküliség csökkentésén túl Kövér szerint mára sikerült visszaszorítani a szervezett bűnözői körök tevékenységét, és a hathatós intézkedéseknek köszönhetően nem történt meg a hídverés a politika és a bűnözők világa között. Ám ez nem volt egyszerű feladat egy olyan szituációban, amikor a média egyes bűnözőket gyermekeik láthatásától eltiltott szegény családapaként mutatott be - mondta a pártelnök, utalva Tasnádi László előzetes letartóztatásának médiavisszhangjára.

A nemzeti érdekű külpolitikát meg kell erősíteni, és nem lehet például olyan "pocsék és alkalmatlan alapszerződéseket" kötni és a ,,legrosszabb balkáni politizálást folytatni", mint az előző ciklusban - hangoztatta Kövér.

A pártelnök szerint a médiában a jelenlegi kormányzatnak az elmúlt két esztendőben a reméltnél kevésbé sikerült egyensúlyt teremtenie, és jelenleg 1:9 arányban küzdenek az ellenséges médiával - szögezte le, majd megjegyezte: ez az arány valószínűleg így is marad az elkövetkezendő időszakban.

A pártelnök szerint a kormánynak hazánkban kisebb mozgástere van, hiszen több nyugati országban a miniszterelnök nevezi ki a közszolgálati rádió vagy televízió elnökét, és ,,nem holmi kuratórium". Az MSZP sikeres kommunikációjának titka Kövér szerint az, hogy ,,az információáramlás kapillárisaiban, a legutolsó tanári kartól kezdve, a lépcsőházakon át, a tömött buszokig mindenhová el tudják juttatni a maguk, egyébként nem szalonképes üzeneteit, a rágalmakat, a fekete propagandát és az uszítást."

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!