Orsolya
7 °C
10 °C

Kövér nem gondolkodik Fidesz-MIÉP koalícióban

2001.05.03. 11:17
A MIÉP bármilyen formában történő kormányzásba emelése Magyarországot nagyon nehéz helyzetbe hozná az uniós csatlakozás során, akár vissza is fordíthatná a folyamatokat. Az uniós csatlakozásnak nincs alternatívája, s mindent ennek kell alávetni. Persze, egy ésszerű és morálisan vállalható határig - nyilatkozta Kövér László, a Fidesz elnöke a Pozsonyi Új Szónak adott interjújában. Kövér kijelentette: céljuk a mandátumok többségének megszerzése.
Bárki lesz a Fidesz elnöke, a párt irányvonala ugyanaz marad - jelentette ki Kövér László, a Fidesz - Magyar Polgári Párt hétvégén leköszönő elnöke a pozsonyi Új Szónak.

Csurka rendszerváltásra készül
A Magyar Igazság és Élet Pártja az egyetlen ellenzéki erő, amely nem csak a kormányt kívánja leváltani, hanem a rendszert is meg akarja változtatni - közölte Csurka István, a MIÉP elnöke, parlamenti frakcióvezetője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. A pártelnök elmondta, hogy a MIÉP kormányzati pozícióba kerülve felülvizsgálná a legkirívóbb privatizációs ügyeket, megváltoztatná a pénzügypolitikát, védelemben részesítené a magyar kultúrát és a magyar nyelvet, továbbá nem engedné, hogy a sajtó "tudatosan félrevezesse" a magyar társadalmat. Csurka István tiltakozott az "idegenek" magyarországi ingatlanspekulációi és földvásárlásai ellen. "Ez az új magyar vész, amely átírja a sorsunkat. A folyamat halálos, amikorra az idegenek birtokon belül lesznek, mi hazátlanok leszünk" - fogalmazott a politikus.
A magyar nyelvű lap csütörtöki számában megjelent interjúban Kövér kijelentette: "A MIÉP bármilyen formában történő kormányzásba emelése Magyarországot nagyon nehéz helyzetbe hozná az uniós csatlakozás során, akár vissza is fordíthatná a folyamatokat, és ez olyan súlyos kérdés, ami mindenféle más mérlegelést maga mögé utasít".

Hozzátette, hogy a Magyar Igazság és Élet Pártjának kormányzásba való bevonása Magyarország szomszédviszonyait is kedvezőtlenül befolyásolná, márpedig "az uniós csatlakozásnak nincs alternatívája, s mindent ennek kell alávetni. Persze, egy ésszerű és morálisan vállalható határig" - fogalmazott a pártelnök, aki utalt egyéb, a MIÉP-pel kapcsolatos fenntartásaira is, de ezeket nem kívánta részletezni.

Kövér László a jobb- és baloldali cseh kormánykoalíció mintájával kapcsolatos kérdésre válaszolva úgy vélekedett, hogy a cseh helyzet némileg eltér a magyarországitól, jóllehet "elméletileg el tudom képzelni, hogy a kényszer ráviszi a két nagy (magyarországi) pártot valami hasonló megoldásra, de ennek lélektani, meg egyéb feltételei nem nagyon látszanak, és nem is erre készülünk, hanem arra, hogy képesek leszünk egyedül megszerezni a mandátumok nagy többségét. Egyedül vagy az MDF-fel, egyedül vagy az MDF-fel és az FKGP-vel. Nem akarunk rászorulni külső segítségre. A nagykoalíció szóba sem jöhet" - fogalmazott Kövér az Új Szó hasábjain.

A vezető magyar kormánypárt elnöke az Szabad Demokraták Szövetségét (SZDSZ) még a Magyar Szocialista Pártnál (MSZP) is alkalmatlanabbnak tartja az együttműködésre. Mint mondta: "Ugyanis az MSZP-nek nincs ideológiai tartalma, (a párt) csupán posztkommunista csoportok érdekszövetsége. Hiányzik belőle a nemzeti ügyek iránti affinitás, de ezek tagadása sincs meg benne, az SZDSZ-ben viszont megvan. Minden, amit mi a közösségről, a nemzetről, annak múltjáról gondolunk, szöges ellentéte annak, amit az SZDSZ gondol" - mondta a pozsonyi magyar lapnak Kövér László azt indokolva, miért nem tartja elképzelhetőnek a Fidesz-MPP és az SZDSZ közötti együttműködést.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!