Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Közhasznú alapítványokat támogatnak a kormánytagok

2003.12.23. 17:42
Többnyire hátrányos helyzetűeket támogató alapítványok részére ajánlották fel 2004. évi fizetésnövekedésüket a kormány tagjai. Erről a kormányszóvivői iroda tájékoztatta kedden közleményben az MTI-t. A kormányfő a koraszülött mentést Gyurcsány Ferenc sportminiszter pedig a Nemzetközi Pető Intézetet támogatja.
A kommüniké szerint a kabinet tagjai a december 17-i kormányülésen döntöttek úgy, hogy a miniszterek és a politikai államtitkárok 2004. évi fizetésnövekedésüket felajánlják egy általuk kiválasztott közhasznú alapítványnak. Gál J. Zoltán kormányszóvivő tájékoztatása szerint a felajánlások összességében mintegy 60 millió forintot tesznek ki.

Medgyessy Péter miniszterelnök a Magyar Koraszülött Mentő Közalapítvány, László Csaba pénzügyminiszter a Donor Alapítvány, Gyurcsány Ferenc sportminiszter a Nemzetközi Pető Intézet javára ajánlotta fel az összeget. A miniszterek közül ketten is - Csillag István gazdasági és közlekedési, valamint Kovács László külügyminiszter - a Kézenfogva, Összefogva a Fogyatékosokért Alapítványt, hárman - a kormányfő mellett Juhász Endre, az integrációs ügyekért felelős tárca nélküli miniszter és Kiss Péter kancelláriaminiszter - a Magyar Koraszülött Mentő Közalapítványt támogatják.

Oktatási célú alapítványt támogat Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, aki a Kanizsa Felsőoktatásért Alapítvány javára ajánlotta fel fizetésnövekedését, Juhász Ferenc honvédelmi miniszter pedig a Tiszavasvári Városért Alapítvány számláját növeli felajánlásával. A politikai államtitkárok közül Vojnik Mária, az egészségügyi minisztérium államtitkára a nyíregyházi "Beteg Gyermekekért" Kiemelkedően Közhasznú Alapítványt, Szanyi Tibor, az agrártárca politikai államtitkára az Európai Tanulmányok Alapítványt, Kis Zoltán környezetvédelmi politikai államtitkár pedig a Jászság Egészségéért Alapítványt támogatja.

A kormánytagok esetében Lamperth Mónika belügyminiszter két közhasznú alapítványt is támogat, az államtitkárok között közül pedig Pál Tibor, a Belügyminisztérium, Hankó Faragó Miklós az igazságügyi tárca, Szabados Tamás, az Oktatási Minisztérium politikai államtitkára jelölt meg több alapítványt fizetésnövekedésének felajánlásakor.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.