Ágnes
-11 °C
-4 °C

Baja Ferenc Kis Mukkot játszotta

2005.03.10. 12:31
Mindig is tógában szerettünk volna járni, átriumos házban lakomázni és fejből tudni az összes conjunctivust. Önök most megadták nekünk ezt az élményt, mert a köztársaságielnök-választós cikkünkre annyi levelet írtak, hogy olvasgattunk, olvasgattunk, aztán hipp-hopp máris az Index Online Agóráján találtuk magunkat.
Az oszlopcsarnok előtt egy izgatott, tógás polgár a mellünknek szegezett mutatóujjal így kiáltott fel:

Helló,
Miért nincs közte a jelenlegi elnök, Gyurcsány Ferenc, akire szavazni lehetne még???

Nehéz volt a válasz, elképzeltük a Minden Idők Legpaposabban Beszélő Agnosztikus Miniszterelnökét, amint este kiveszi a műfogsort és lehúzza a fejéről a Mádl-gumimaszkot, aztán inkább nem válaszoltunk.

A következő polgár a Forumra vezető úton kapott el. Márványból faragott usankákat meg retorikai tankönyveket árult egy kézikocsiról és in medias res szólított meg minket.
Szerintem a Gyula nem is azt mondja, hogy "erópaunió", hanem határozottan "erópunió" bármikor lehet utánajárni, ha reggel Bandi van a Napkeltében.

Egy másik mozgóárusnál megtöltöttük a zsebünket olajbogyóval és pirított pacsirtanyelvvel, hogy a Curia lépcsőjére heveredve kényelmesen elnassolgassunk, de egyszer csak hadonászó, izgatott rómaiak gyűrűjében találtuk magunkat. Jelöltem Bánk Attila, azon kevesek egyike, aki tehette volna,de nem sározta be magát, holott körül-körül csak pocsolya volt.. nem hitt az iszappakolás gyógyító erejében.......nünü - hadarta egy bíbor szegélyes tógát viselő korai dadaista költő, aztán hisztérikusan elrohant Caracalla termái felé. Tisztelt Index!
Sajnálattal vettem észre, hogy a jelöltek listájáról hiányzik Korda Gyuri. Pedig énekel, táncol, kártyázik, példás férj. Minden fiatal példaképe. Istenkirály.
- vágott közbe egy kommunistagyanús ifjú, mire a Pontifex Maximus emberei elhurcolták.

A vállak fölött még láttuk, amint a főpap szolgái a szerencsétlen szájába tömködik Horvát János Úgy szakmailag, mint szakmailag kezdetű beszédének keményfedeles kiadását, majd bedobják a Cloaca Maximába. De nem volt időnk borzongani, hiszen egy agresszív mutatóujj hatolt be a kulcscsontunk alá: Érdekelne, hogy mit értenek az MSZP-t irányító szemita földönkívülieken?!
Hát olyan zsidós külsejű ufókat, akik telekinézissel tartják a markukban Hiller Istvánt - válaszoltuk az igazságnak megfelelően. A kérdést feltevő polgár a felháborodástól szabályosan elnémult.

A pillanatnyi csendet kihasználva arcba húzott kámzsát viselő alak lépett elő. Én private módon mindenkeppen Baja Ferencet támogatnám. Ismerem még abból az időből, mikor mozigépész volt Debrecenben a Vénkerti Művelődési Központban. A Kis Mukkban is fellépett. Ő a mi emberünk. Megmutatja, hogy nálunk senkiből is lehet senki.

A demokratikus berendezkedésbe vetett hittel eltelve felpattantunk a lépcsőről és a pirított pacsirtanyelvet hátrahagyva elrohantunk egy gyerekkönyvboltba, a Kis Mukkért, mert csak diafilmen volt meg. Útközben egy küldönc vaskos pergamentekercset nyomott a kezünkbe, rajta a Veszely-összeesküvés felirattal. Tisztelt olvasó! Ha kíváncsi a tekercs tartalmára, illetve arra, hogy ki nyerte az Index köztársasági elnökös szavazását, pénteken is figyelje az Indexet.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.