Móric
15 °C
16 °C

Elsöprő fölényben a Fidesz

2007. 05. 03. 08:21
| Módosítva: 2009. 04. 02. 18:34
Tömegével bizonytalanodtak el áprilisban az MSZP szavazói. A párt a teljes népesség körében 6-7 százaléknyi szavazót vesztett, így a pártot választó, biztos szavazók körében már 34 százalékpont a hátránya a Fideszszel szemben, derült ki a Szonda-Ipsos a Népszabadság számára készített felméréséből.

Teljes elbizonytalanodás jellemzi az MSZP híveit a Szonda-Ipsos legfrissebb közvélemény-kutatási adatai szerint. A teljes lakosság körében a szocialisták 6-7 százaléknyi szavazót vesztettek, akik mind a bizonytalanok immár legnagyobb, 40 százalékos táborát erősítik.

A Népszabadságban publikált kutatás adatai szerint a teljes lakosság körében az MSZP 16, a Fidesz 35 százalékon áll. A pártot választó biztos szavazók körében a Fidesz fölénye már lehengerlő, az ellenzéki párt 62 százalékon áll, 34 százalékpontot verve a 28 százalékon álló MSZP-re.

A Szonda felmérése szerint hárompárti lenne a parlament, ha most vasárnap tartanák a választásokat. A két nagy párt mellett az MDF jutna be a szavazatok 5 százalékával. A szabaddemokratáknak nem adott lendületet az elnökválasztás, a teljes népesség körében két százalékon, a pártot választó biztos szavazók körében 3 százalékon áll a párt.

A Szonda-Ipsos felmérése szerint egyébként nem a Fidesz erősödött, hanem a szocialisták szavazói bizonytalanodtak el. A kutatók mérései szerint a Fidesz tábora a teljes népesség körében az egész évben 32-34 százalék körüli volt, a szocialistáké pedig 21-23 százalék körüli. Azaz, a bizonytalanok 33-35 százalékos táborát most a szocialistáktól elvándorlók hízlalták 40 százalékosra.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.