Mária
-6 °C
-2 °C

Kiadják az osztrákok Kulcsárt

2004.03.25. 14:38
A brókerbotrány főszereplőjét valószínüleg két héten belül kiadják az osztrák hatóságok, nyilatkozta Bánáti János, Kulcsár Attila magyarországi védője. Az ügyben a végső szót az osztrák igazságügyi minisztérium mondta ki, amely szabad utat engedett a kiadatásának. Kulcsár tavaly július 17.-e óta van Ausztriában kiadatási őrizetben.
Elméletben már bármikor kiadható Magyarországnak Kulcsár Attila, a K&H Equities brókerház sikkasztással gyanúsított volt brókere - erősítette meg csütörtökön az osztrák hírszolgálati irodának Wolfgang Pöschl, a bécsi legfelsőbb tartományi bíróság alelnöke.

A hírügynökség arról adott hírt, hogy az osztrák igazságügyi minisztérium szabad utat adott Kulcsár Attila kiadatásának, akit azzal gyanúsítanak, hogy 88 millió euró (22 milliárd forint) értékű összeget sikkasztott el a bank ügyfeleinek a pénzéből.

A volt brókert nemzetközi elfogatóparancs alapján tavaly július 17-én vették őrizetbe a bécsi Opera előtt. Azóta osztrák kiadatási őrizetben van, miután nem tudta kifizetni a szabadlábra helyezéséhez megszabott 88 millió euró letéti díjat. A bécsi legfelsőbb tartományi bíróság november 11-én döntött úgy, hogy Kulcsár Attilát kiadják Magyarországnak, ám a gyanúsított ügyvédje fellebbezést nyújtott be a döntéssel szemben az osztrák legfelsőbb bírósághoz.

A legfelsőbb bíróság szóvivője március 11-én az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy megszületett a döntés a fellebbezés ügyében, de annak tartalmát nem közölte. Csak annyit mondott, hogy minden felvilágosítást a gyanúsított ügyvédjétől vagy Kulcsár Attilától lehet beszerezni. Simonfay Géza, a volt bróker bécsi védője mindeddig úgy nyilatkozott, hogy nem kapta még kézhez a fellebbezésről született döntést.

Az osztrák joggyakorlatnak megfelelően a kiadatásról hozott döntés az osztrák igazságügyi minisztériumhoz került. Az osztrák hírszolgálati iroda csütörtöki jelentése szerint Wolfgang Pöschl megerősítette a Népszava értesülését, miszerint "az igazságügyi minisztérium döntésével a kiadatásról hozott döntés végleges, s mivel Kulcsár Attila ellen Ausztriában nincs függőben eljárás, a kiadatásra elméletileg bármely nap sor kerülhet". A jelentésben arról is hírt adtak, hogy a bécsi tartományi bíróságon szervezési okokra hivatkozva nem határozták meg pontosabban a kiadatás idejét.

Az APA osztrák hírügynökség Bánáti Jánosra, Kulcsár magyarországi ügyvédjére hivatkozva arról számolt be, hogy a kiadatásra két héten belül sor kerülhet.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!