Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Kulcsár nem számított letartóztatására

2003.07.24. 08:39
A Népszabadságnak bécsi fogdájában sikerült megszólaltatnia Kulcsár Attilát, a K&H Equities kiemelt ügyfelekkel foglalkozó volt brókerét. Kulcsárt meglepte, hogy nem küldtek újabb idézést, saját bevallása szerint nem akart Thaiföldre menni, a hírekről, így Rejtő E. Tibor bankelnök menesztéséről a lap tudósítójától értesült. Kulcsár Friderikusz Sándornak is nyilatkozott, és elmondta: vagyona nem éri el az egymilliárd forintot.
Kulcsár Attila beleegyezett a kiadatásba, és alig várja, hogy hazakerüljön - ezt maga a bróker mondta el a Népszabadság bécsi tudósítójának az osztrák főváros tartományi bíróságának fogdájában.

A cikk írója szerint mindennél jobban az érdekli, mit írnak, mondanak róla otthon. Egy héttel ezelőtti letartóztatásáról elmondja: nem csalták tőrbe, ahogy az sem igaz szerinte, hogy tiszteletbeli konzuli kapcsolatai lettek volna. Bécsbe - állítása szerint - spanyolországi nyaralásáról került, Thaiföldre pedig esze ágában sem volt menni, nem akart kibújni a kihallgatás alól. Arra nem számított, hogy a megjelenés elmulasztása rögtön letartóztatásához vezet. Úgy gondolta, hogy ilyenkor küldenek egy következő idézést, s annak időpontjában már otthon lesz. A neki tulajdonított nyilatkozatra, miszerint az ügy túl nagy politikai hullámokat vet, csak a fejét ingatja.

Érdemi kérdésekre - milyen szerepe volt a történtekben Rejtő E. Tibornak, avagy igaz-e, hogy írásban három témakörbe foglalta ismereteit - nem válaszol. Kulcsár Attila otthonról nem jut elég információhoz, mert visszakérdez: Mi van Rejtővel? És mit írnak az újságok? Ügyfelek is nyilatkoztak már? - idézi Kulcsárt a Népszabadság.

Körülményeivel nem elégedetlen. A Népszabadság bécsi tudósítója az első látogatója, nem is igen tud arról, milyen feltételekkel adnak ilyesmire engedélyt, és láthatóan most először van a beszélgetésre kijelölt teremben, ahol a szorosan egymás mellett lévő asztaloknál ülnek fogva tartottak és látogatóik. Édesanyjának szeretné üzenni, hogy jól van.

Kulcsár Attila Friderikusz Sándornak is nyilatkozott Bécsben - írja a Blikk. A bróker elmondta: vagyona nem éri el az egymilliárd forintot. Az elűnt pénzről annyit közölt, hogy az nincs nála, de meg tudja nevezni azt, akinél van.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.