Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Kuncze ellen kezdett kampányolni az MSZP

2005.09.20. 07:32
Az SZDSZ elnöke elleni kampányba kezdett az MSZP helyi szervezete Szigetszentmiklóson - írta a Népszabadság. A fizetett hirdetésekben Mécs Imre "kirekesztése" miatt bírálja Kuncze Gábort a szocialista alapszervezet, amelyet Varjú László, Kuncze 2006-os kihívója vezet.

"Ön szerint helyesen jár-e el az SZDSZ-es miniszter vezette Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, amikor nem tervezi a 'szigeti gerincút' 2006-os megépítését?" - teszi fel a kérdését a helyi olvasóknak az MSZP egy hirdetése.

Mert támogatta Szilit

A Népszabadságnak Varjú László nem tagadta, hogy ő áll a fizetett hirdetések mögött, amivel szerinte a helyi problémákra hívják fel a figyelmet. A hirdetésben az SZDSZ-re vonatkozó kérdések formájában hívják fel a leendő szavazók figyelmét a problémás ügyekre. A már idézetten kívül egy másik is megjelent: "Helyesen jár el Kuncze Gábor és pártja, mikor Mécs Imrét kirekeszti a lehetséges országgyűlési képviselőjelöltek közül azért, mert támogatta a szocialista párt köztársaságielnök-jelöltjét?" Varjú elismerte, hogy ez valóban nem kifejezetten helyi téma, de megegyezik az MSZP elnökének véleményével.

Folytatása lesz

Kuncze Gábor a hirdetésekkel kapcsolatban a Népszabadság kérdésére csupán annyit jegyzett meg: kicsit korainak tartja azokat. Horn Gábor, a párt kampányfőnöke szerint mindez jól mutatja néhány MSZP-s politikus viszonyát a liberális párthoz. Nem készülnek arra, hogy hirdetésekben válaszoljanak. Varjú László szerint a szöveg megjelenése előtt nem egyeztettek az MSZP-központtal. Hiller István szocialista pártelnök lapunk érdeklődésére azt mondta: az MSZP célja, hogy a választásokon ismét a jelenlegi kormánykoalíció kapjon megbízást, az ellenfelük a jobboldal. A lap érdeklődésére Varjú László úgy vélte, hogy lesz folytatása a hirdetéseiknek. Az MSZP-s képviselő már 2002-ben is Kunczével vívott a körzetben, akkor az első forduló után az első helyről lépett vissza az SZDSZ-es elnök javára. Varjú tegnap azt mondta, hogy ezt még egyszer nem akarja megtenni.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.