Ágnes
-11 °C
-4 °C

Elpárolgott konfrontáció az MDF-ben

2004.08.03. 12:09
Dávid Ibolya környezete néhány hete még "vérre menő" konfrontációktól tartott, szeptember közepén azonban várhatóan békésen múlik ki az MDF elnökével szemben állók által létrehozott szerveződés. A gyorsan ismertséget szerzett Lakitelek munkacsoport prominensei szerint ugyanis, ha nem találnak értelmes célt, szeptemberben megszűnik a csoportosulás.
Szeptember 25.-én lezárul az EP-választást követően előrehozott tisztújítási folyamat az MDF-ben, és valószínűleg ezzel egyidőben feloszlik a párt 13 országgyűlési képviselőjéből alakult Lakitelek munkacsoport is.

A Dávid Ibolya irányvonalával szemben álló csoportosulásról az elmúlt hónapokban a párt belső ellenzékeként beszéltek a sajtóban. Július elején még a pártelnök környezete is attól tartott, hogy a munkacsoportba tömörült frakciótagok nem riadnak vissza a jelenlegi elnök kizárásától sem annak érdekében, hogy álláspontjukat érvényre juttassák. A Lakitelek munkacsoport vezető egyéniségeként elkönyvelt Lezsák Sándor a korábbi konfrontatív megnyilvánulások ellenére nemrégiben Dávid Ibolyával is közölte, hogy a pártelnök megválasztását követően megszűnik a munkacsoport.

Lezsák bejelentése természetes, hiszen a csoportosulás a tisztújítási folyamatra alakult, annak lezárulása után léte okafogyottá válik - nyilatkozta az Indexnek Font Sándor frakcióvezető-helyettes. Font szerint azonban a munkacsoport tagjai erről még nem egyeztettek, így az is elképzelhető, hogy ha tudnak értelmes célt kitűzni, továbbra is együtt maradnak.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.