Emőke
8 °C
19 °C

Lakitelek 1,5 milliót kapott a Fidesz alapítványától

2004.10.27. 14:15
A Fidesz pártalapítványa, a Matolcsy György elnökletével működő Polgári Magyarországért Alapítvány "vette át" a Lezsák Sándor nevével fémjelzett Lakiteleki Népfőiskolai Alapítvány támogatását. A szervezet honlapján közzétett támogatási lista szerint az MDF Dávid Ibolyával szembenálló szárnya számára emblematikus intézmény 1,5 millió forintot kapott a nagyobbik ellenzéki párttól.
A Fidesz választási győzelmének "küldetéses" megakadályozásával vádolta szerdán Dávid Ibolya MDF-es pártelnököt Font Sándor, a párt parlamenti frakciójából kizárt korábbi frakcióvezető-helyettes, a pártvezetés közleménye szerint a lakitelkiek viszont saját pártjuk helyett folyamatosan a Fidesz-MPSZ érdekeit szem előtt tartva politizálnak.

Viszonozni kell

A szerdai éles hangú üzenetváltásban az MDF két szembenálló tábora a két nagy parlamenti párt kiszolgálásával vádolta egymást. Font Sándor, a frakcióból kizárt öt lakitelki munkacsoportos egyike azt állította, hogy "Dávid Ibolya folyamatosan kér valamit, a baloldali Szili Katalin folyamatosan teljesít". Font szerint egy ilyen játék egyoldalúan nem működik, valamikor "a jószolgálati cselekedeteket viszonozni kell". A volt frakcióvezető-helyettes szerint Dávid küldetése a jobboldalon a Fidesz által vezetett szövetség kétharmados többségű győzelmének megakadályozása 2006-ban.

Az MDF árulói

A Font nyilatkozatra reagáló MDF-közlemény viszont a lakitelkiek és a Fidesz közötti együttműködésről beszél. A közlemény szerint "felmerül a kérdés: létezik-e valami titkos megállapodás, paktum a Fidesz és a Lakitelek platform között?", miután a csoport rombolja az MDF tekintélyét és népszerűségét. "A Magyar Demokrata Fórum árulói válasszal tartoznak a párttagság elsöprő többségének és a választóknak: ha nem értenek egyet az MDF sikeres programjával, akkor miért nem távoznak csendben, és ülnek át a szívükhöz közeli Fidesz frakcióba?" - teszi fel a kérdést a szerdán kiadott közlemény.

Képzési támogatás

Miközben a lakitelkiek a frakcióvezető elmozdítása miatti együttműködésre gyanakszanak a pártvezetés az országgyűlés szocialista vezetése között, az is kiderült, hogy a Lezsák Sándor nevével fémjelzett, korábban az MDF egyik "fellegvárának" tartott Lakitelki Népfőiskola pénzügyi támogatást kapott a Fidesz pártalapítványától. A Polgári Magyarországért Alapítvány pályázatán nyertes szervezetek között szereplő népfőiskola 1,5 millió forinthoz jutott "a Bethlen Gábor és Mindszenty József Politikai Kollégiumok közéleti, valamint Európai Uniós elméleti és gyakorlati képzése" címen.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!