Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Látni akarják Torgyán vagyonnyilatkozatát

2000.12.04. 15:58
Nem szerepelhet a parlament jövő heti ülésének napirendjén a koalíciós pártok törvénycsomagja, mely a vagyonnyilatkozat-háborút rendezné, mert az Országgyűlés nem tért el a házszabálytól. A szocialisták azért nem támogatták Áder János házelnök javaslatát, mert szerintük a koalíciós indítvány menlevelet adna Torgyán Józsefnek, akinek így nem kellene kinyitnia zárt vagyonnyilatkozatát. A parlament ezen a héten sem tárgyalja azt az SZDSZ-es indítványt, hogy alakuljon a bankkonszolidációkat vizsgáló országgyűlési bizottság. Napirendre vették viszont a képviselői vagyongyarapodást vizsgáló bizottság létrehozásáról szóló javaslat részletes vitáját.
Éles, személyeskedéstől sem mentes szópárbajt követően a parlament nem fogadta el azt az Áder János házelnök által tett javaslatot, hogy térjen el a T. Ház saját házszabályától és soron kívül tűzze napirendjére a képviselői vagyonnyilatkozatot évente kötelezővé tevő koalíciós javaslatot, így a képviselők nem tárgyalhatnak jövő heti ülésükön erről a javaslatról.

Torgyán József,
akinek vagyonnyilatkozatára mindenki kiváncsi
Keller László (MSZP) bejelentette: azért nem támogatják a törvénycsomag soron kívüli tárgyalását, mert elfogadhatatlannak tartják, hogy az új szabályozás alapján 98-as zárt nyilatkozatával azt csinálhatna Torgyán József, amit akar.

Látni akarják Torgyán nyilatkozatát

Keller szerint először Torgyánnak kellene számot adnia arról, miből építi százmilliós villáját, s csak utána volna indokolt negváltoztatni a szabályokat. Répássy Róbert (Fidesz), a koalíciós törvénycsomag összeállítója szerint, aki nem támogatja a soron kívüli tárgyalást annak vaj van a fején. Közölte: a szocialistáknak nem érdeke, hogy számot kelljen adniuk vagyonukról, ezért akadályozzák meg a törvény tárgyalását.

A bekiabálások közepette elhangzott felszólalást a kormánypárti és az ellenzéki padsorokban ülő képviselők is megmosolyogták, igaz párttársaitól a honatya vastapsot kapott felszólalása végeztével.

Szerdán folytatás

A képviselők az eredeti napirendi javaslatot kiegészítették a Torgyán József által javasolt vagyongyarapodást vizsgáló bizottság felállításának részletes vitájával, erre szerdán délután kerülhet sor. Elvetették viszont azt a szabad demokrata javaslatot, hogy tárgyaljanak a bankkonszolidációt vizsgáló bizottság felállításáról szóló határozati javaslatról. A kormánypártok leszavazták azt a szocialista kezdeményezést is, hogy napirendre vegyék a tavalyi költségvetés felhasználását ellenőrző bizottság létrehozásának kérdését.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.